Succé för Olsson – Swansea skrällvann mot Liverpool

Martin Olsson har bytt Norwich mot Swansea och i debuten mot Liverpool blev det succé direkt. Nästjumbon Swansea skrällvann med 3-2.

|

Han har haft för vana att åka ur Premier League samt gå upp till samma liga med flera olika klubbar. Under säsongen har det blivit spel i den engelska andraligan, Championship, med Norwich för svenske landslagsvänsterbacken Martin Olsson.

Men i torsdags blev han klar för Premier League-klubben Swansea, en övergång som enligt engelska medier ska ligga på 55 miljoner kronor.

Swansea som Olsson gick till låg inför mötet med Liverpool nästjumbo i Premier League, med en poäng upp till ”säker” mark.

I den första halvleken stod Swansea upp bra och hade dessutom en boll i stolpen av Tom Carroll, ny från Tottenham men efter 45 minuter var det 0–0 på resultattavla.

I den andra halvleken chockade Swansea hemmalaget Liverpool och tystade Anfield. Efter en tilltrasslad situation kunde Fernando Llorente gräva in 1–0 för Swansea. Fyra minuter senare var det dags igen – när Swansea slog till.

Olsson var inblandad i förspelet där inlägget gick mot Fernando Llorente som mycket snyggt knoppade in 2–0 för Swansea.

Men det var inte slutmålet där för bara två minuter senare reducerade Roberto Firmino i duell med Martin Olsson som inte kunde nicka undan bollen. Ett mål som blev historiskt då det var Liverpools 150:e mål under Jürgen Klopps tid som tränare för klubben.

Med drygt 20 minuter kvar var det dags för Firmino att ikläda sig hjälterollen. Brassen tog ner bollen i straffområdet och tryckte dit kvitteringen efter att Martin Olsson förlorat ännu en duell med Firmino.

Tungt för Olsson som var inblandad i båda Firminos mål.

Men Swansea skulle komma att resa sig. Med dryga kvarten kvar kunde Gylfi Sigurdsson återigen ge Swansea ledningen efter fint förarbete av Tom Carroll. Ett mål som fick Liverpool-tränaren Jürgen Klopp att bli skogstokig vid sidlinjen.

Några fler mål blev det inte i matchen utan Swansea kunde ta en blytung seger efter tunga perioden.

För Martin Olsson som slåss om vänsterbacksplatsen i Janne Anderssons landslag med främst Oscar Wendt och Ludwig Augustinsson fick en godkänd start på sin sejour i Swansea.