Gustav Ludwigson.
Gustav Ludwigson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Succé i Öis – jagas av allsvenska klubbar

Gustav Ludwigson, 25, är ett jagat byte. Flera allsvenska klubbar har hört sig för gällande Örgryte–anfallaren, erfar GP. Bland dem: BK Häcken.

ANNONS
|

Gustav Ludwigson har haft en strålande utveckling i Örgryte sedan han anslöt från Sävedalen inför säsongen 2018.

I fjol blev det elva mål på 30 matcher. Hittills i år har det blivit sju på 14.

Prestationerna har dragit till sig uppmärksamhet från flera allsvenska klubbar.

Enligt Expressen har Häcken, IFK Norrköping, Djurgården och Hammarby anfallaren på sina listor över tänkbara nyförvärv. Enligt vad GP erfar kan även Elfsborg läggas till där.

Flera av klubbarna har hört sig för gällande Ludwigson och en övergång i sommar. Det troliga är dock, oavsett om det blir en affär eller inte, att anfallaren stannar i Örgryte säsongen ut, enligt uppgifter till GP.

ANNONS

Till Fotbollskanalen säger Ludwigson följande om det stora intresset:

– Det är inget jag fokuserar på just nu så, utan allt sånt sköter min agent.

LÄS MER:Ludwigson ratades av Öis som 16-åring – nu är han lagets målkung

När GP träffade anfallaren inför vårens derby mot Gais sa han:

– Man vill ju nå så långt man kan i sin karriär. Sen måste man veta vad som är rätt väg dit och lita på vad hjärtat säger och vara smart i sina val. Mitt enda fokus nu är på Öis och att försöka ta Öis till den högsta nivån. Sen efter säsongen får man se vad som händer men innan dess går det inte att fokusera på annat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS