Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Qviding besegrade Öis med 2–0.
Qviding besegrade Öis med 2–0.

Styrkebesked av Qviding – nollade Öis

Qviding tog en tung skalp inför division 1-premiären. Laget besegrade Öis med 2–0 – och det kunde blivit mer.
– Vi måste försvara båda boxarna med livet och då är vi tuffa att möta, säger Qvidings Filip Olofsson.

Det närmar sig seriepremiärer och när Öis laddade upp för superettan med match mot division 1-laddande Qviding hoppades de förstnämnda hålla nollan för fjärde matchen i rad.

Men det var mycket som gick emot Öis i inledningen av lördagens drabbning. Redan efter fem minuter tog gästande Qviding ledningen när Isac Spanedal nickade in 1-0.

25 minuter in i matchen var det nära 2-0 men en ribbträff räddade Öis den gången. Innan det hade Öis-kaptenen Daniel Paulson tvingats lämna matchen på grund av skada.

En tuff start för Öis alltså och det fortsatte halvleken ut. Qviding var det laget som förde matchen och hade målchanserna samtidigt som Öis i princip inte skapade någonting alls.

Efter pausvilan skapade Öis mer, men de riktigt vassa målchanserna uteblev.

Det var i stället Qviding som satte punkt för målskyttet i den 87:e minuten när Sebastian Olsson satte 2–0 bakom Fredrik Andersson.

– Det är mycket skönt! Vi får visa att vi kan stå upp mot ett sånt här motstånd. Det är skönt med tanke på att vi bara kryssat de senaste matcherna. Det är bara att bygga vidare på detta, säger Qvidings Filip Olofsson.

”Energinivåerna är för låga”

Han nämner laget försvarsspel som en nyckel till segern.

– Vi gör det jobbigt för Öis hela tiden och ger dem inga meter. Vissa kanske tycker det är lite tråkigt men vi måste försvara båda boxarna med livet och då är vi tuffa att möta.

Öis-tränare Johan Mattsson om lagets insats:

– Vi går runt på mycket spelare och det blir en annan känsla på matchen för oss men det är ingen ursäkt. Vår karaktär och energinivåerna är för låga. Det räcker inte till, det här är vi inte nöjda med.

Mattsson ger lugnande besked om den utbytta Daniel Paulson:

– Lårkaka, ingen fara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.