Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Styrelsens svar på kritiken – förnekar allt

Flera supportergrupper till IFK Göteborg har krävt svar kring de interna turer som pågått de senaste året. Nu svarar klubbens styrelse på Blåvitts hemsida.

Under onsdagen rapporterade GP om hur IFK Göteborgs officiella supporterförening Änglarna önskade svar från klubbledningen om turbulensen som har präglat säsongen. 

Bakgrunden till önskan är de stormiga turer som präglat Blåvitts säsong och säsongerna innan. Sportchefen Mats Gren har under våren inte haft spelarnas förtroende, vilket bekräftas av spelarrådets Tobias Hysén i en intervju med GP. 

Flertalet supportergrupper publicerade under onsdagen anklagelser mot delar av ledningen i IFK Göteborg, inklusive ordföranden Frank Andersson som rör det som tidigare har hänt i klubben.

Ger svar i fem punkter

Efter att Änglarna på sin hemsida skrivit att "Att kommentera saker som skrivs på nätet är i regel inte något som vi tycker att IFK ska göra men givet att uppgifterna som nu cirkulerar fritt är allvarliga så bör IFK snarast ge en korrekt och uttömmande version av vad som skett." svarar nu klubbens styrelse. 

Svaren publiceras i punktform med fem punkter. Nedan följer styrelsens svar:

"1. Sportchef Mats Grens position eller framtid i föreningen har inte vid något styrelsemöte varit en fråga eller föremål för en diskussion.

2. Inblandade parter förnekar att de varit delaktiga i en middag, där ett kuppförsök mot sportchef Mats Gren avhandlats.

3. Mikael Kjellström och Jörgen Lennartsson bor förvisso båda på Hisingen. Däremot har familjerna aldrig haft en privat relation eller umgåtts utanför IFK Göteborg.

4. IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson förnekar att han medvetet, genom att undanhålla information, skulle bidragit till att Mats Gren avslöjade vem den utsatta AIK-spelaren var i samband med försöket till matchfixning.

5. Frank Andersson och Mikael Kjellström förnekar att de på något vis verkat för att få bort IFK Göteborgs sportchef."

Punkterna stämmer väl överens med hur Frank Andersson och Mats Gren kommenterade supportergruppernas kritik för GP under onsdagen.

– Det är inte mycket som är rätt i det. Eller det är ingenting. Jag tycker att är oerhört olyckligt. Och det är ingenting som blir bättre, sa klubbens ordförande då.