Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Styrelsen lägger locket på: "Det här tar vi internt"

Turbulensen i Blåvitt har hög prioritet i styrelsen – men utåt ligger locket på.… – När det finns något att säga – då gör vi det, säger Mats Ahdrian, en av åtta styrelseledamöter i IFK Göteborg, förutom ordföranden Frank Andersson.

På frågan om vilken bild han har av turbulensen mellan spelare och ledare i klubben säger Ahdrian:

– Eftersom jag är en del av en grupp så vill jag inte prata om det här externt, just nu hanterar vi det internt. När vi har helheten får vi se om det finns skäl för styrelsen för att agera, säger han och fortsätter:

LÄS OCKSÅ: Kaoset i IFK fortsätter – sportchefens framtid osäker

– Det kan finnas olika uppfattningar här, därför måste vi prata ihop oss om vad som kan eller ska göras. Vi får ta ett steg i taget, säger Mats Ahdrian.

För styrelsen en löpande diskussion om turbulensen?

– Nu får du mitt tråkiga svar igen – det här tar vi internt.

Har du tagit del av den mediala bilden av turbulensen?

– Under min tid i Frölunda (Ahdrian var klubbdirektör) lärde jag mig att inte ta för stor del av det som skrivs – det är viktigt för att kunna hålla isär de olika delarna .Det är också viktigt att skaffa sig en bild av helheten. 

LÄS OCKSÅ: När vågar Frank Andersson säga som det är?

Hur får du informationen?

– Det är klart att jag vet att det pågår en diskussion och att styrelsen får information – men den diskussionen för vi internt, säger Mats Ahdrian.

GP har haft kontakt med flera av styrelsens ledamöter och det framgår tydligt att frågan om förtroendekrisen i Blåvitt ligger högt på den icke officiella dagordningen – och att ledamöterna har täta kontakter i frågan.

– Det är klart vi kommunicerar – det måste en styrelse göra. Vi diskuterar allt mellan himmel och jord som rör föreningen, säger Olof Myhrman, även han styrelseledamot.

GP:s rundringning visar också väldigt tydligt att styrelsen enats om att det är ordföranden Frank Andersson som ska ta till orda i frågan.

– Det är viktigt med enhetligt, inte minst för att undvika missförstånd. Vi försöker att hantera det här så professionellt som möjligt, betonar Olof Myhrman.