Strandberg stor hjälte för U21 i EM-kvalet

Isak Ssewankambo öppnade målskyttet innan Carlos Strandberg fullbordade segern med två fullträffar. – Suveränt med tre poäng, säger förbundskaptenen Roland Nilsson efter EM-kvalvinsten mot Malta.

|

Roland Nilssons U21-landslag har fått en drömstart på EM-kvalet. Efter seger hemma mot Cypern och kryss borta mot Belgien fortsatte framgångarna för Sverige på tisdagskvällen när Blågult besegrade Malta med 3-0 på Olympia. Ett resultat som gör att Blågult har spelat in sju poäng på tre omgångar.

– Suveränt med tre poäng, säger förbundskaptenen.

Men det började trevande för "Rolles" gäng. Malta stod emot bra och Sverige med Carlos Strandberg och Alexander Isak som anfallsduo från start hade svårt att vaska fram några riktigt heta målchanser. Med dryga halvtimmen spelad skulle dock målnollan spräckas. Sverige pressade under en lång sekvens tillbaka önations försvar och det hela avslutades med att göteborgaren Isak Ssewankambo skallade dit 1-0 med pannan.

– Jag fick mycket boll på mitten, det var helt okej, säger målskytten om sin insats i matchen.

I den andra halvleken fortsatte Ssewankambo att hålla sig i händelsernas centrum när spelade fram Carlos Strandberg till 2-0. Samme Strandberg fullbordade sedan segern med att nicka in 3-0, den tidigare Häcken-anfallarens femte fullträff på tre matcher i EM-kvalet.

Men trots vinstoch att försvaret,med Blåvitts Pontus Dahlberg i mål och Häckens Joel Andersson som vänsterback, höll tätt bakåt var det inte helt nöjda miner i Blågult efter slutsignalen.

– Första halvlek var inte så bra, vi fick inte igång vårt spel helt, men andra halvlek var lite bättre, vi fick mer ytor och så, men det var en tuff match, säger Ssewankambo.