Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Strandberg klar för Malmö FF

Carlos Strandbergär klar för Malmö FF. – Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att spela i en så stor klubb som Malmö FF och att de tror på mig, säger den före detta Häcken-spelaren till Malmö FF:s hemsida.

Malmö FF stormar på i tabelltoppen och efter gårdagens sena avgörande mot Djurgården på Tele2Arena leder skåningarna allsvenskan med tolv poäng ner till närmast jagande AIK. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det hindrar dock inte den regerande mästaren från att fortsätta förstärka sin trupp. Sedan tidigare har spelare som Johan Dahlin, Bonke Innocent och Kingsley Sarfo hämtats in och nu är även Carlos Strandberg klar för klubben.

För en dryg vecka avslöjade Sportbladet att MFF var intresserade av den tidigare Häcken-anfallaren och under tisdagen skrev Fotbolltransfers.com att Strandbergs nuvarande klubb, Club Brügge, och MFF är överens om en affär. 

På onsdagen presenterades Strandberg av Malmö FF:

– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att spela i en så stor klubb som Malmö FF och att de tror på mig. Det innebär en ny upplevelse för mig och en chans att tillhöra en bra klubb som presterar och vinner titlar, säger Strandberg till Malmö FF:s hemsida.

Enligt uppgifter till GP har Strandberg under sommaren tidigt varit tydlig med att han inte vill återvända till hemstaden Göteborg. 

– Jag kommenterar aldrig spelar in eller ut, sa Häckens sportchef, Sonny Karlsson till GP för en tid sedan angående Strandberg. 

– Jag har inte pratat med någon angående honom, sa Blåvitts sportchef, Mats Gren. 

Carlos Strandberg har under sin tid som utlandsproffs också hunnit med att spela i CSKA Moskva och KVC Westerlo.