Carlos Strandberg ersatte skadade Moestafa El Kabir med bravur.
Carlos Strandberg ersatte skadade Moestafa El Kabir med bravur.

Strandberg bakom Häckens seger

ANNONS
|

Som sig bör när man är hemmalag försökte Mjällby omgående ta ett initiativ. Laget spelade sig fram till några hörnor och Andreas Blomqvist sköt en frispark som tvingade Christoffer Källqvist att sträcka ut ordentligt för att kunna nå bollen.

Resten av halvleken handlade om Häcken. Eller rättare sagt Carlos Strandberg. I den tjugonde minuten satte han högsta fart framåt på en djupledsboll samtidigt som stora delar av hemmapubliken skrek sig hesa efter en utebliven offsideavblåsning. Publiken fick i stället se ett mycket vackert mål då Carlos Strandberg osjälviskt spelade in bollen till Simon Gustafsson som avslutade kyligt förbi Mjällbys rutinerade målvakt Mattias Asper.

ANNONS

– Jag tittade inåt och hittade Simon som gjorde ett snyggt mål, säger Carlos Strandberg.

Knappt tio minuter senare var det dags igen för Carlos Strandberg show. Denna gång stod han för ett elegant solomål efter en soloprestation i och kring Mjällbys straffområde som avslutades med att han stänkte upp bollen i nättaket bakom en chanslös Asper.

– Först halkade jag och fick bollen för långt ifrån mig när jag tänkte avsluta så jag petade bollen förbi en av deras spelare och sköt, säger Strandberg.

Tredje målet tre minuter senare påminde i mångt och mycket om det första. Strandberg löpte med bollen på kanten och spelade elegant inåt mitten. Denna gång hette mottagaren Rene Makondele och han var precis lika kylig som lagkamrat Gustafsson när anfallet skulle avslutas. 3–0 till Häcken och Mjällby var ett slaget lag.

– Jag är mycket nöjd med både prestation och resultat. Att möta Mjällby är, speciellt här nere, en svår uppgift. Vår inledning var inte bra, men vi hade en effektiv period i första halvlek och bra kontroll till slut, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson som naturligtvis var mycket nöjd med Carlos Strandbergs insats.

– Carlos tränar ambitiöst och visar att hårt jobb lönar sig, om nu någon trodde något annat.

ANNONS

Gerhardsson har angenäma bekymmer då Moestafa El Kabir åter är tillgänglig nästa match.

– Som tränare är det lika viktigt att ha en slutelva som en startelva. Konkurrens är bra och vi ska ha en startelva i nästa match, men vilka som är med i den får vi se.

ANNONS