Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stort missnöje efter förlusten: "Har inte fått något gratis"

När allsvenskan drar igång igen vill IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson bara ägna sig åt sitt jobb och det han kan allra bäst: att spela fotboll. – Jag hoppas verkligen att klubben kan hitta en trygghet och en plan, säger han.

Spelare som är på lån, kontrakt som går ut, en sportchef som har jobbat dubbelt, ett missnöje i spelartruppen, en tränare som inte informeras av sin styrelse, en ekonomi som har havererat– och ovanpå allt det ett spel som varken stämmer eller ger poäng.

Det har varit en ovanligt stökig vår på Kamratgården.

– Det är klart att man påverkas av allt runtomkring. Det har blivit många möten och frågor som inte handlar om fotboll och det tar ju energi och fokus. Jag hoppas att vi kan få lite lugn och ro i höst, så vi kan koncentrera oss enbart på fotbollen, säger Emil Salomonsson, som är allt annat än nöjd med poängskörden och tabellplaceringen, och fortsätter:

"Inte haft något flyt"

– Vi har inte fått något gratis, inte haft något flyt. Men flyt förtjänar man. Och vi har varit förtjänta av det. För att uttrycka sig enkelt: Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra. Nej, det har inte varit en bra vårsäsong på något vis.

LÄS OCKSÅ: Hysén skadad när Blåvitt föll: "Vi mår bra av ledighet nu"

Lagkaptenen Tobias Hysén håller med i det mesta:

– Det handlar om att vi måste hitta ett vägvinnande spel igen. Tränarna får komma fram till sitt och sedan får vi prata igenom det.  Samtidigt måste vi spelare ta mer ansvar ute på planen och inte tro att allt löser sig av sig självt. Mycket har med självförtroende att göra. Och självförtroende får man bara genom att vinna matcher.

Den väldigt blygsamma tabellplaceringen (elva) efter den avslutade vårsäsongen är inget att haka upp sig för mycket på, menar Hysén.

"Uppehållet kommer lägligt"

– Nej, om vi tittar för mycket på tabellen kommer känslorna att bli därefter. Uppehållet kommer lägligt nu. Vi måste ladda batterierna och hitta ett sätt att lura hjärnan att komma tillbaka med lite bättre självförtroende och lite mer energi, säger han.

Det finns bara två vägar att gå.

– Antingen jobba ännu hårdare och tro på det vi gör – eller sticka ner våra huvuden i sanden …

Utgick skadad

Tobias Hysén avslutade matchen mot Norrköping från sidan. Han fick en smäll på högersidan av kroppen, men någon huvudskada som först befarades ska det inte vara frågan om.

– Nej, snarare att det gör lite ont i nacken och högersidan av kroppen. Jag är lite stel i nacken nu, men jag har ingen huvudvärk och det ska nog inte vara någon fara, säger han.