Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Stort intresse för Dahlberg – ingen stress enligt agenten

Pontus Dahlberg har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare under våren. Detta har lett till ett stort intresse från utländska klubbar för den 18-årige målvakten. Trots det säger spelarens agent att Dahlberg trivs bra i Blåvitt.

Pontus Dahlberg har onekligen tagit den chans som Jörgen Lennartsson gav honom inför säsongen. 18-åringens succé har inte gått obemärkt förbi. Flera utländska klubbar ska vara intresserade av målvaktens tjänster. 


– Ja, det vore konstigt, annars. Dels med tanke på vad han har gjort i allsvenskan och dels med tanke på vad han har gjort i de olika ungdomslandslagen. Han har allt en målvakt ska ha och det ser ju många klubbar, säger Per Jonsson, Pontus Dahlbergs agent.

Enligt Jonsson handlar det framförallt om klubbar från England och Tyskland som har visat ett intresse för målvakten. Ännu har det inte kommit något bud och Per Jonsson vill inte avslöja vilka klubbar det handlar men han är öppen med att intresset för Dahlberg kan eskalera fort.

– Många klubbar tror jag mer vill tala om att de har ögonen på honom men om Pontus skulle vilja lämna eller om IFK vill sälja så hade det kommit ett bud i morgon, säger agenten.

"Varför ska han vara nummer tre i en klubb?"

Samtidigt menar Jonsson också att Dahlberg trivs bra i Blåvitt och att det absolut viktigaste för hans utveckling är kontinuerlig speltid. 

– Han får inte bli sittande någonstans och inte ingå i deras planer. Det är inte bra att vänta på sin tur i den åldern utan då handlar det om att spela så mycket det går. Varför ska han vara nummer tre i en klubb? Då är det bättre att han fortsätter att utvecklas i allsvenskan, säger han och fortsätter:

– Pontus är lugn och väldigt cool, vilket familjen är också och det tycker jag är grymt för det är det som kommer att ta honom till de stora höjderna. Han tillhör Göteborg och har fokus på det, det är ingen stress.