Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stort anfallsbehov i Öis: "Vi kan inte utgå från att Johan fortsätter"

Öis har ett av superettans hetaste anfallspar, men saknar bredd – och avtalstid. I höst kan William Atashkadeh, som linkade av torsdagens träning, vara ensam. – Vi sitter i ett litet dilemma, säger Öis manager Marcus Lantz.

Johan Elmander har kontrakt till halvårsskiftet, Dardan Mustafa är korsbandsskadad och jakten på ytterligare anfallare har hittills inte lett till … någonting.

– Vi behöver ha en forward egentligen, men det finns ingen ekonomi till det. Det är verkligheten, säger Marcus Lantz inför helgens bortamatch i Svenska cupen mot IFK Norrköping.

– Jag skulle vara väldigt nöjd om jag får in en forward. För tillfället har vi inga pengar till någon forward. Vi går runt på Johan (Elmander) och William (Atashkadeh).

Marcus Lantz har redan börjat fundera på tillfälliga lösningar.

– I dag har vi bara två riktiga forwards. Annars får vi skicka upp (Daniel) Paulson på topp och (Daniel) Sliper som får spela lite … där vi mixtrar med laget på något sätt. Och som sagt, Johan har bara kontrakt till sommaren, där vet vi inte, vi kan komma i ett läge där vi bara står med en forward.

Och vad gör du då?

– Då måste vi ha en forward. Absolut senast i sommar, om Johan försvinner. Vi kan inte utgå från att … vi måste jobba utifrån att det kan vara så att Johan slutar eller gör något annat. Vi kan inte utgå från att han fortsätter. Det kan vi inte ta för givet.

Vad är det senaste?

– Vi pratade med Johan häromdagen. Han vill känna på det när matcherna kommer igång. Hur reagerar kroppen? Hur är det i matcherna? Det är hans första försäsong på 15 år.

– Vi stressar inte med något. När han känner att det är läge och han har känt på det sätter vi oss ned och diskuterar lite.

William Atashkadeh avbröt torsdagens träning på Öisgården. Enligt tränaren Marcus Lantz finns ingen anledning till oro.

– Han har en lite överansträngning i ett knä, förklarar Lantz.

Martin Mutumba, som skadade det bakre korsbandet och menisken i början av september, förväntades vara borta från fotbollen i upp till nio månader.

För närvarande rehabiliterar han sitt skadade knä i Stockholm och skall enligt planen vara tillbaka på Öisgården 1 mars.

Ordentlig prognos saknas.

När kommer han tillbaka i träning?

– Ja, det undrar jag också, tänkte jag säga, säger Marcus Lantz.

– Vi får se hur det ser ut när han kommer ner. Han kör ju sin rehab där uppe. Jag har inte satt som krav att han skall vara här. Han har sin familj där uppe.

När kan han vara i spel?

– Jättesvårt att säga. Jag har ingen aning. Jag vet inte hur knäet reagerar.

Under våren?

– Jag vet inte.

Inte alls?

– Alltså, att komma tillbaka och träna fotboll … hur reagerar knäet på det? Vi vet inte. Det kan vara så att han är klar i april, vi får ser hur knäet reagerar när han går in i full lagträning.