Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ronaldo ville ha straff när han drogs ner av Collins.

Storstjärnans utbrott – mot svenske domaren

Svenske domaren Jonas Eriksson hamnade i blåsväder direkt i EM-semifinalen då Portugal ville ha straff efter att Wales James Collins dragit ner Cristiano Ronaldo under en nickduell.

EM-semifinalen mellan Portugal och Wales är igång – och döms av svenska Jonas Eriksson. Och han skulle också få en svettig start i Lyon, då en straffsituation dök upp efter blott tio minuter.

Det var vid ett portugisiskt inlägg från högerkanten som Ronaldo försökte nå högst. I stället fick han Wales-försvararen James Collins arm om nacken – och föll.
– Ronaldo blir tufft uppvaktad, utbrister kommentatorn Lasse Granqvist i TV4:s sändning.

Bollen kom dock snart in i straffområdet igen – då försökte Ronaldo, som var snabbt uppe igen, med en cykelspark som dock blev misslyckad.

Efter situationen var den portugisiske superstjärnan vansinnig och visade med tydliga gester mot domare Eriksson hur fel han tyckte att svensken hade.

Experten Jens Fjellström menar att Ronaldos ilska delvis var befogad.
– Om inte James Collins vinner den tyder mycket på att den avblåsningen hade kommit. Fortsätter han att försvarsspel spela så där dröjer det nog, fortsättningsvis, inte länge innan Wales får en straff emot sig.

Olof Lundh tycker, precis som Ronaldo, att det var straff.
– Han (Eriksson) borde ha blåst där, säger profilen.

I paus är ställningen 0-0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.