Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marek Hamsik skickar en hyllning till England och Wayne Rooney.

Storstjärnans hyllning – inför ödesmatchen

I kväll avgörs allt i EM:s grupp B. Inför ödesmatchen mot England skickar Slovakiens storstjärna Marek Hamsik en hyllning – till motståndaren Wayne Rooney. – En spelare av världsklass, säger han.

Efter 2-1-förlusten i EM-premiären mot Wales kunde Slovakien senare vinna med samma siffror mot Ryssland, vilket innebär att man inför den sista gruppspelsomgången i kväll ligger på en tredjeplats med tre inspelade pinnar. Dock med samma poängantal och målskillnad som tvåan Wales.

Marek Hamsik, till vardags i Napoli, har varit en av slovakernas mest framstående spelare – och svarade i segermatchen mot Ryssland bland annat för det till slut matchavgörande 2-0-målet.

Inför ödesmötet med England i Saint-Étienne i kväll passar den 28-årige stjärnmittfältaren på att skicka en hyllning – till motståndarspelaren Wayne Rooney.
– En spelare av världsklass. Jag beundrar hans spelstil mycket, säger Hamsik till The Guardian.

Han är väl påläst om Roy Hodgsons landslag.
– Det engelska laget går igenom en stor förändring. Det är en ny generation på väg fram och det ger en perfekt mix av ungt och gammalt, menar Hamsik. 

På frågan om det finns någon i det engelska landslaget som han liknar i spelsättet blir svaret:
– Jag är inte säker på om det finns någon spelare med precis samma egenskaper. Tidigare har media ofta jämfört mig med Steven Gerrard, men jag vet inte om det stämmer, säger Hamsik.

Matchen börjar 21.00 och parallellt spelar Ryssland mot Wales i Toulouse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.