Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storstjärnan är säker: "Vi kan gå hela vägen"

Antoine Griezmann har blivit Frankrikes nye älskling efter hans insatser under EM på hemmaplan. En roll som stjärnan trivs med. – Jag är väldigt glad för det, säger han till Uefas hemsida.

Atletico Madrid-stjärnan Antoine Griezmann har fått upp formen under EM-slutspelet. Hans dubbla mål mot Irland i söndags skickade Frankrike vidare till kvartsfinalen och skickade samtidigt Griezmann upp i skytteligatopp i turneringen. En position han delar med Gareth Bale och Alvaro Morata som alla står på tre gjorda mål.
– Att vinna skytteligan är inte mitt mål. Mitt mål är att förbättras i match efter match och jag gör det. I början av turneringen var jag inte som bäst. Jag känner mig bättre och bättre och mina två mål ökade mitt självförtroende, säger han till Uefas hemsida.

Att Frankrike har börjat samtliga matcher under EM ganska trögt är något som oroar Griezmann.
– Vi måste bli bättre på det. I första halvlek mot Irland var vi dåliga. I andra halvlek var det ett annat Frankrike. Ett Frankrike som kan gå hela vägen. I halvtid sa vi att vi var tvungna att bli bättre och ge allt för vårt land, för oss själva, för våra familjer och att vi hade kvalitén för att göra det, säger han.
– För oss skulle det vara ett fiasko om vi åkte ut i kvartsfinalen. Det är en dröm att spela kvartsfinal på hemmaplan, framför dina fans. Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi måste ge allt vi har för att vinna.

Framgångarna i Atletico Madrid och framförallt det franska landslaget har gjort att 25-åringen snabbt seglat upp som en av fansens favoriter. Kanske den största kelgrisen hos de franska supportrarna just nu. En roll han trivs i.
– Jag är väldigt glad över det. Jag försöker att ge tillbaka via sociala medier och när jag är på plan med mina prestationer. Jag försöker att ge allt jag kan. Jag vet att det finns en sång i min ära, min syster skickade länken till mig. Jag gillar låten, säger Griezmann.

I kvartsfinalen ställs Frankrike mot Lasse Lagerbäck och hans Island.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.