Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Storsponsorn om Blåvitts framtid – och sparkade Gren

IFK Göteborg har haft en tuff säsong. Nu uttalar sig storsponsorn Nils Wiberg om Blåvitts säsong och vad han hoppas på nästa år.
– Vi tror på de unga talangerna, sa han till TV4 inför Fotbollsgalan.

Prioritet Finans sponsrar IFK Göteborg med miljonbelopp. Under måndagen var vd:n Nils Wiberg på Fotbollsgalan för första gången. Inför galan uttalade han sig om situationen i Blåvitt, som slutade på elfte plats i allsvenskan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det kunde ha varit bättre, men vi tror på 2019. Vi tror på de unga talangerna. Vi har sista matcherna tagit in några unga talanger från akademin. Det tror jag på, säger han till TV4.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Göteborgslagen

I sista matchen, mot Örebro, stod 17-årige Benjamin Nygren för sina första två allsvenska mål. Han är en spelare som Wiberg tror ska vara med och leda IFK Göteborg till nya framgångar.

– Jag tror på det här med unga spelare, hungriga spelare. Jag tror kanske inte lika mycket på när man lånar in spelare som inte har klubbkänslan. Han (Nygren) kommer bli hur bra som helst om vi ger honom förtroende.

LÄS MER: Då ska Blåvitt och succéspelaren prata framtid

Wiberg kommenterar också att IFK Göteborg i oktober sparkade sportchefen mats Gren.

– Jag tror att det var rätt det som hände. Mats har haft sina år. Det har inte gått så bra, men jag tycker att det var rätt att det blev som det blev nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.