Storsponsorn kritisk mot IFK Göteborg

Nils Wibergs företag Prioritet Finans är IFK Göteborgs huvudsponsor. Nu kritiserar han sättet klubben styrs.
– Jag tycker inte att det är någon demokrati på årsmötena, säger han i podcasten Lundh.

ANNONS
|

Prioritet Finans har länge varit huvudsponsor till Blåvitt och företagets vd Nils Wiberg har blivit en flitigt förekommande röst kring läget i klubben. De senaste åren har han vid flera tillfällen varit kritiskt till hur klubben styrs och hur ekonomin sköts. Nu har han kritiserat föreningens årsmöten.

– Jag tycker att årsmötena rent generellt är dåliga. Jag tycker inte att det är någon demokrati på årsmötena. Jag tycker att styrelsen och valberedningen bestämmer allt. Det är förutbestämt vad som ska hända. Jag saknar demokratin. Därför går jag inte på årsmötena som en protest, säger Nils Wiberg i podcasten Lundh.

ANNONS

"Märkligt att jag inte fått frågan"

Wiberg är dock positiv till nuvarande ordföranden Mats Engströms intåg i föreningen. Samtidigt berättar han att han, förutom under ett årsmöte, aldrig fått frågan om att själv ingå i IFK Göteborgs styrelse. När han fick frågan under ett årsmöte kände han sig oförberedd och tackade nej. Hade valberedningen ställt frågan är det inte omöjligt att han fattat ett annat beslut.

– Jag tycker det är märkligt att jag inte fått frågan. För några år sedan hade jag tyckt det hade varit väldigt trevligt att vara med. Samtidigt vill har jag mängder med saker att göra. Jag vet inte om har kraften och orken för det längre, säger han.

Att IFK Göteborg gick minus med 12,5 miljoner 2017 överraskade klubbens huvudsponsor stort.

– Jag har svårt att förstå det. Det förvånade mig, säger han i podcasten.

ANNONS