Storsponsorn öppen för fler investeringar i Blåvitt

Han betalar Torbjörn Nilssons lön under återkomsten till Kamratgården. Storsponsorn Nisse Wiberg är öppen för fler liknande sponsringar. – Vi ska utnyttja våra legendarer mer, säger han.

ANNONS
|

Torbjörn Nilsson är tillbaka i IFK Göteborg och på Kamratgården. Senast det begav sig var för 31 år sedan som spelare – nu är han assisterande tränare till Alf Westerberg. Möjligheten för Blåvitt att ta in Torbjörn Nilsson gjordes möjlig av storsponsorn, Nisse Wiberg som betalar hela Nilssons lön.

– Jag fick frågan och slog till direkt. Sen ska vi inte överdriva min insats här, säger han.

Inget att tveka på?

– Torbjörn är ju min största idol. Han är Göteborgs Zlatan men väldigt ödmjuk.

Aktuellt med fler insatser från din sida?

ANNONS

– Blåvitt är unika i Sverige, det finns inget annat lag med så många legendarer. Om man får prata lite affärer så är det väldigt bra för mig om jag har med mig fem-sex kunder och så har jag Wernerson, Ravelli, Stig Fredriksson eller någon av de härliga grabbarna som värd. Det ger ett mervärde och blir mer intressant, säger han och fortsätter.

– Blåvitt ska utnyttja sina legendarer mer, det tycker jag.

Sugen på att sponsra Blåvitt med liknande upplägg?

– Det kan det absolut bli. Men jag är göteborgare och älskar all idrott. Jag vill att Göteborg ska må bra. Kolla fotbollen, Gais och Öis, alla är borta och IFK går dåligt. Jag vill bara att alla ska må bra och om jag kan bidra så är det bra.

– Det är klart jag vill att det ska gå bra, men inte bara för Blåvitt. Jag vill att Göteborg ska må bra, jag är ingen Percy Nilsson som bara håller på och pratar om Malmö. Jag räddade RIK när det gick åt skogen där, jag räddade Hammarby handboll när det gick åt skogen där. Jag gillar de här klassiska klubbarna.

ANNONS

Kan det bli aktuellt för dig att sponsra Blåvitt även med spelarköp?

– Nu tar vi en sak i sänder här … det handlar om att ha förtroende för de i styrelse och så. Det är lite som med barn, man kan inte ge de leksaker varje gång för då kommer de och undrar: ”Var är min leksak?”. Men jag är tacksam över att ha fått frågan nu med Torbjörn.

Har du förtroende för ledningen i Blåvitt nu?

– Ja, det har jag. Det är bättre ordning nu och jag tror att det här blir bra.

En kort stund efter intervjun ringer Nisse Wiberg upp.

– Om Blåvitt leder med 2–0 på söndag och det är övertid, släng in Torbjörn då! Då blir det show! Det blir soul! Vi ska ha soul i Göteborg!

ANNONS