För en vecka sedan fick  GFC-spelarna lyfta SM-bucklan. På söndagskvällen var det dags för individuella priser – och då hamnade Göteborg i centrum igen.
För en vecka sedan fick GFC-spelarna lyfta SM-bucklan. På söndagskvällen var det dags för individuella priser – och då hamnade Göteborg i centrum igen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Storslam för GFC i damallsvenskans gala

När Damallsvenskans egen galakväll gick av stapeln fick tre GFC-spelare ta emot individuella priser. Enligt juryn är nämligen årets målvakt, årets försvarare och årets anfallare alla från Göteborg.

ANNONS
|

Det var Aftonbladet som under söndagskvällen sände ”Damallsvenskans Bästa”, en digital galakväll där de främsta insatserna under säsongen hyllades. Mästarna från Göteborg hade säkert stora förhoppningar om att få sin beskärda del av priserna – och så blev det också:

– Jennifer Falk utnämndes till årets målvakt efter att bland annat ha hållit nollan i hela 14 matcher under säsongen.

– Natalia Kuikka – finländskan som nyligen lämnade GFC för spel i USA – blev utsedd till årets back.

– Pauline Hammarlund, som gjorde 10 mål på 15 matcher, utsågs till årets forward.

Enligt juryn var Jennifer Falk ”outstanding” och därmed ett enkelt val. Själv överraskades hon i hemmet av Sportbladets reportrar.

ANNONS

– Gud vad roligt. Shit vad kul. Vi har haft ett så jättebra samarbete i laget i år och det har varit lätt att spela med laget. Det är det som har gjort det, ett bra samarbete, sa Jennifer Falk i sändningen.

Falk har haft ett lysande år med både SM-guld och spel i landslaget. Och som sagt – 14 hållna nollor i Damallsvenskan.

– Det är jättekul såklart. Det var inte det primära målet från början, men när det började bli en del nollor så fick jag höra att klubbrekordet var tolv, då ville jag slå det. Det är skönt att jag känner att jag har fått självförtroende. Jag ska fortsätta att tro på mig själv.

Även Pauline Hammarlund medverkade i sändningen – och var glad.

– Jag är lite chockad. Det här trodde jag faktiskt inte. Jag är jättestolt, sa ”Pallo”.

Att tränarduon Jörgen Ericson/Mats Gren låg väl till för att vinna titeln ”årets tränare” kan man nog gissa, men de fick till slut se sig slagna av Kristianstads Elisabet Gunnarsdottir.

Den prestigefyllda utmärkelsen ”årets MVP” – den mest värdefulla spelaren – gick till före detta GFC-spelaren Olivia Schough, som gjort en stark säsong i ett i övrigt blekt Djurgården.

ANNONS

Här är alla vinnarna:

Årets målvakt: Jennifer Falk, Göteborg.

Årets back: Natalia Kuikka, Göteborg.

Årets mittfältare: Therese Åslund, Kristianstad.

Årets forward: Pauline Hammarlund, Göteborg.

Årets genombrott: Emma Östlund, Örebro

Årets MVP: Olivia Schough, Djurgården.

Årets tränare: Elisabet Gunnarsdottir, Kristianstad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS