Storseger för Elfsborg

|

Elfsborgs yngste spelare lämnade Borås Arena efter ett mål och tre assists.

–Och jag var ju inblandad i Kalmars mål också, var det första som Johan Larsson sade.

Han tappade bollen till Abiola Dauda som spelade fram till Ricardo Santos 1–1-klack. Då hade det knappt gått fyra minuter, men Larsson hade redan hunnit slå ett lågt svepande inlägg som Mathias Florén gjorde 1–0-målet på.

Johan Larsson och hela hemmalaget hade problem att försvara sig mot Kalmar i en jämn första halvlek. Ricardo Santos var snabbare än Elfsborgs mittbackar och kunde med lite tur ha gett sitt lag ett försprång.

Efter paus blev det enkelriktad fotboll – fortfarande med Johan Larsson i huvudrollen.

På mindre än sju minuter hamnade tre bollar bakom Kalmars målvakt Petter Wastå.

Johan Larssons 2–1 (56:e minuten) skruvade sig över Wastå i en exakt båge.

Därefter spelade Elfsborgs 20-årige kantsprinter fram till två.

Rullade in 3–1

Först tittade han åt vänster och släppte ut bollen åt höger till en fri Denni Avdic som rullade in 3–1 (58:e). Sedan kom Larsson rusande på sin högerkant och spelade in bollen längs konstgräset. Kalmars mittbackar Stefan Larsson och Tobias Carlsson deltog i direktpassningsspelet innan James Keene fick läge att sparka in 4–1 (62:e).

Johan Larsson har gjort fem mål men han är inte nöjd med detta facit.

–Nej, det är jag inte, sade han och blev avbruten av Anders Svensson som gick förbi och hojtade:

–Han borde ha gjort dubbelt så många!

–På sista tiden har jag haft lite oflyt och dålig skärpa. Jag borde ha gjort minst tre mål till, fortsatte Johan Larsson.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund:

–Johan har gjort en fenomenal rookiesäsong. Förutom mål, assist och hårt arbete bidrar han med ett djupledsspel som vi har saknat tidigare.

Kalmar kan trösta sig med att inte vara ensamma om att ha bekymmer på Borås Arena. Elfsborg har gått obesegrat på hemmaplan i drygt ett år. Lördagens match var lagets 19:e raka tävlingsmatch i Borås utan förlust.

På torsdag väntar bortaspel i södra Italien mot Napoli i playoff till Europa League.