Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Stormare är rejält laddad inför Sveriges ödesmatch mot Belgien.

Stormares uppmaning: ”Slå de jävlarna”

Sverige måste besegra Belgien för att EM-äventyret ska leva vidare. Nu gör skådespelaren Peter Stormare sitt för att stötta Erik Hamréns landslag. – Vad är Belgien känt för, va? frågar han sig.


Sverige är tvingat att vinna mot stjärnlaget Belgien för att EM inte ska vara över för Erik Hamrén och hans landslag senare i kväll. Stödet från de blågula supportrarna inför ödesmatchen är enormt – och nu stämmer skådespelaren Peter Stormare in i hejarropen.
– Vad är Belgien känt för, va? Jämfört med det blågula stålet. Vad är de kända för i Belgien? Inte ett jävla skit. Kanske för… jag vette fan om Tintin ens är belgare. Men nu har de choklad och nu har de EU – och vet du varför man valde Bryssel? frågar Stormare retorisk i ett klipp på sin hemsida.

Han tror sig ha svaret:
– Jo, det var för att Berlin och Paris slogs om det och då valde man en plats som var totalt obetydlig för alla européer, säger Stormare. 

Han fortsätter:
– Belgien för mig, det är en lätt match alltså för det är bara som man brukar göra – man åker igenom Belgien för att komma till Frankrike. Heja Sverige, heja Sverige, heja Sverige – slå de jävlarna.

Matchen börjar 21.00.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.