Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Stormade planen för en selfie med Lionel Messi: ”Jag fick 200 nya följare”

Det råder publikförbud i spanska La Liga. Det hindrade inte en ung man för att ta sig in på planen i mötet mellan Mallorca och Barcelona, i jakten på en selfie med Lionel Messi.
– Jag ångrar ingenting, jag fick 200 nya följare på Twitter, säger han till spanska Marca.

Det tog inte mer än en minut innan Barcelona tog ledningen mot Mallorca i återstarten av den spanska ligan. Serieledande Barcelona tappade sedan aldrig greppet om matchen och gick vinnande ur mötet med 4-0, efter mål från bland annat skytteligaledaren Lionel Messi.

Men det var inte Messi som fick mest uppmärksamhet i matchens eftermäle.

Istället blev det en annan Messi som blev matchens snackis.

I början av den andra halvleken sprang en ung man, iklädd den argentinska stjärnans landslagströja, in på planen i jakten på selfies med spelare.

– Jag ångrar ingenting, jag fick 200 nya följare på Twitter, säger han i en intervju med spanska Marca, vilket Sportbladet var först i att rapportera om.

LÄS MER: Skandalscener när Barcelona vann

Kommer polisanmälas

Den spanska ligaorganisationen meddelade sedan under söndagen att man tänker polisanmäla planstormaren. I ett pressmeddelande har man även gått ut och fördömt händelsen.

Den unge mannen, som bor i Mallorca, hann med ett foto med vänsterbacken Jordi Alba innan han omhändertogs av vakter och togs av planen gråtandes.

– Jag hoppade över ett två meter högt staket för att komma in. Jag letade efter Messi. Jag sprang mot honom och frågade om jag kunde ta en bild, men på grund av viruset ville han inte ställa upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.