Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Storklubbens udda förbud: Inga gröna skor

Att Glasgow Rangers och Celtic är bittra rivaler är känt sedan tidigare. Nu tar Rangers coach, Pedro Caixinha, rivaliteten till en ny nivå. Tränaren har beslutat att hans spelare inte längre får använda gröna skor – för att det är Celtics färg.

Glasgow-derbyt mellan Rangers och Celtic tillhör ett av Europas hetaste. Inte sällan är det också klubbarna som brukar göra upp om ligatiteln. Men efter att Rangers de senaste åren har dragits med ekonomiska problem, vilket gjorde att klubben tvingades till en vända i de lägre divisionerna, har Celtic kopplat en tydlig position som ensamt ledande i skotsk fotboll. De grönvita har tagit hem sex raka ligatitlar. Något som svider i alla Rangers-hjärtan. 

Men trots dominansen finns samma starka rivalitet kvar. Och nyligen beslutade Rangers tränare, Pedro Caixinha, att hans lag nu helt ska bojkotta gröna skor. Anledningen? Att grön är en av Celtics färger. 

– Från och med i dag kommer ingen använda skor som är gröna, eftersom det är Celtics färg, säger tränaren, som dock inte säger sig störas av de grönvita anhängarna, säger han till The Daily Record. 

Den senaste säsongen slutade Rangers trea i ligan hela 39 poäng efter Brendan Rodgers mästarlag. Men Caixinha säger sig vara redo för att få sitt lag att kunna ta upp kampen med suveränen på allvar den här säsongen. 

– Rangers-fansen är fulla av hopp, Celtic-supportrarna är nöjda och glada, vilket inte är konstigt med tanke på att de har vunnit sex raka titlar, säger portugisen.