Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Storbråk och dramatik när Paulinho blev hjälte

Häckens målvakt Peter Abrahamsson beskriver vad många i Häcken känner: – Karma! Mitt livs härligaste seger. Efter 2–1 mot Hammarby handlar snacket om gråzoner, maskning och oskrivna regler.

Häckenspelarna är rena citatmaskinerna där de står i Tele2:s innandömen.

– Det bara brann till i mitt huvud. Jag blev skogstokig, säger lagkaptenen Rasmus Lindgren.

– Vi ville inte tacka dem efter matchen utan gick bara av – som en demonstration. Och vad deras tränare säger är ju rent skitsnack, säger Peter Abrahamsson.

Detta hände:

Häcken hade 1–0 efter en rätt trist match och gick mot tre poäng. Så i 90:e minuten föll mittbacken Juhani Ojala omkull med kramp. Peter Abrahamsson kastade ut bollen över sidlinjen.

Men i stället för att ge tillbaka bollen till Häcken när spelet återupptogs, valde Hammarby att behålla den – och kunde göra mål!

– Det tog ett tag innan jag fattade vad som hände. Och sen … ja, många av våra spelare var inte med på tåget där, säger Peter Abrahamsson.

Matchen fick ett fem minuter långt avbrott. Rasmus Lindgren gick på sidlinjen och tokskällde på allt och alla.

– Jag minns inte vad jag sa eller så. Det var nog inget vackert i alla fall. Det slog slint, säger han.

"Jag var bara tvungen att markera"

Tränaren Mikael Stahre blev uppskickad på läktaren:

– Den tar jag! Första gången det händer mig i allsvenskan, men den tar jag! Jag var bara tvungen att markera.

Det blev totalt tolv minuters tilläggstid, och efter fyra av dem fick Häcken frispark i bra läge. Paulinho lade upp bollen, tog sats – och knorrade in 2–1-målet.

– Så jävla gött! Alla känslor bara kom på en gång där! säger Peter Abrahamsson.

20-årige Joel Andersson, som var helt fantastisk i första halvleken, fyller i:

– Jag stod i perfekt läge och såg hur bollen gick in. Det kändes direkt när vi fick den frisparken – den skulle ”Palle” bara sätta.

Hammarby hade ett par halvchanser under återstoden, men Häcken vann med 2–1 och fick de där tre poängen. Direkt efter slutsignalen applåderade de snabbt sina 24 tillresta fans, men gick sedan av planen utan att tacka motståndarna.

– Varför skulle vi göra det, när de hade uppträtt så osportsligt? Och det kan jag säga, vi var rätt nöjda i omklädningsrummet efteråt, säger Peter Abrahamsson.

"Skitsnack och efterhandskonstruktion!"

Hammarbys danske tränare Jakob Michelsen lägger ut texten om gråzoner, om att Ojala bara hade kramp, om att Häckens spelare minsann maskade.

– Skitsnack och efterhandskonstruktion! Alla lag gör så när de är i ledningen i slutet. Men det som de gjorde är på en helt annan nivå, säger Peter Abrahamsson.

Rasmus Lindgren:

– De bröt mot en oskriven regel. Jag har aldrig ens hört talats om något sådant här. Jag har inte pratat med några Hammarbyspelare efteråt, och har ingen lust att göra det heller. Den här segern går lätt in på min topplista över de skönaste.