Storbråk mellan Hammarby och Malmö FF

Rejält irriterade scener utspelade sig när flera spelare i Malmö och Hammarby rök ihop under söndagens möte.

ANNONS
|

Malmö FF säkrade SM-guldet redan förra veckan. Under söndagen var det dags för ett hett möte med Hammarby på Tele2 arena.

Matchen slutade 2–2 efter en sen kvittering av Alexander Kacaniklic, men det var en annan situation som kom att bli den stora snackisen.

Det hela började med att Hammarbys Aimar Sher delar ut en rejäl glidtackling på Anders Christiansen, vilket renderade i en frispark för Malmö FF.

Men det var bara början. Christiansens lagkamrat och landsman, tillika tidigare Blåvitt-stjärnan, Sören Rieks tappade humöret och gick efter Sher. Då valde Hammarby-försvararen David Fällman att ingripa och trycka undan Rieks som var minst sagt upprörd.

ANNONS

– Aimar gick hårt in i duellen men Rieks överreagerade och så blev det att jag överreagerade, säger Fällman.

– Jag vet att det är barn som sitter och kollar, och de ska inte se det här. Det är inte fotboll. På det sättet är det lite surt i efterhand. Men det blev som det blev, vi ville vinna matchen.

TT: Så det dåliga samvetet kom efteråt?

– Inte för att jag gick in och hjälpte Aimar, men det är svårt... Många sitter och kollar på matchen, vi är förebilder och det är inte den där förebilden man vill vara, den som knuffar och gruffar. Känslor, aggressivitet och vinnarskalle ska inte bort men vi låg på gränsen, säger han.

Till slut blandade även Malmös Arnor Traustarsson sig in i kalabaliken och slet undan David Fällman.

Det hela lugnade ner sig efter en stund och renderade i gula kort till Rieks, Traustarsson och Fällman.

Se bråket nedan:

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS