Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Stor dramatik när Häcken kryssade mot Sirius

Jasse Tuominen, 24, har inte fått det att stämma i Häcken-tröjan. Mot Sirius kom första fullträffen när han räddade en pinne efter en sen kvittering.
– Jag har längtat efter det här, säger han.

Han värvades in från vitryska Bate Borisov och skrev på ett kontrakt över tre år med BK Häcken. Förväntningarna inför den här säsongen var stora på den finländske landslagsanfallaren Jasse Tuominen.

Väl på planen har det dock inte gått lika bra.

Istället har Alexander Söderlund spelat till sig platsen som central anfallare i Häckens offensiva trea med Leo Bengtsson och Ahmed Yasin på kanterna.

För Jasse har det mesta dels blivit inhopp.

Fram till mötet med Sirius stod han dessutom på noll gjorda mål – att jämföra med Söderlunds sex.

– Det är bra med konkurrens. Det gör båda spelarna bättre och jag är glad för hans skull. Han har verkligen gjort det väldigt bra, säger Tuominen om sin konkurrent.

Men när Leo Bengtsson gick omkull på övertid och domare Adam Ladebäck blåste för straff var det inget snack.

– Jag var första straffskytt på planen där och så, säger Tuominen efteråt.

Straffen gick åt höger.

Lukas Jonsson i målet gick åt andra hållet. Och kvitteringen var ett faktum.

– Det var en bra känsla att få hjälpa laget med en pinne och dessutom få göra mål, säger han.

Det var efterlängtat eller?

– Du vill alltid som anfallare göra mål så det är självklart. Jag har längtat men jag har inte stressat upp mig över det. Jag har istället fokuserat på att fortsätta lägga ned det hårda jobbet.

Känslan när bollen gick in?

– Oj! En bra känsla samtidigt ville jag inte fira för mycket. Vi hade gjort ett och ville få in en till boll så det fanns inte så mycket tid att njuta.

Inget fokus på Malmö

Tiden i Häcken har än så länge alltså inte blivit vad vare sig Häcken eller Jasse Tuominen hade hoppats på. Men den 24-årige anfallaren är ändå nöjd med sin tid på Hisingen.

– Det har varit en bra upplevelse. Det har varit ett annorlunda år för alla i och med det här med corona. Men jag har gillat min tid här. Det är ett bra ställe för mig. Laget spelar bra och vi ser framemot att försöka komma ikapp Malmö, säger han.

Andreas Alm ville inte fokusera för mycket på Malmö dit det skiljer sex poäng efter den oavgjorda matchen mot Sirius.

– Jag fokuserar mer på att hålla de andra lagen bakom oss. I slutändan ska vi ha så många lag bakom oss som vi kan, säger han.

Tillbaka till Jasse Tuominen.

– Alla matcherna är väldigt jämna i årets allsvenska. Du måste verkligen ge hundra procent för att få resultat och vi tänker inte så mycket på de andra lagen. Vi fokuserar mer på oss själva. Vi får se i slutet av säsongen var vi ligger och hur det har gått, säger han och fortsätter:

– Efter ett bra resultat blir man bara hungrigare och hungrigare efter resultat. Det är bra för lagets självförtroende och vi måste bara fortsätta nu. Det finns inget annat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.