Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor dramatik när Gais föll mot serieledaren

Luka Mijaljevic hittade nätet två gånger – men det hjälpte föga när Gais föll borta mot serieledaren Brommapojkarna med 3-2.

Efter förlusten mot Åtvidaberg hemma senast var det tuffast tänkbara uppgift som väntade Gais på lördagseftermiddagen. Grönsvart besökte Stockholm för möte med överlägsna serieledaren Brommapojkarna, som har gått fram som en ångvält i superettan under våren. 

Och tabellettan satte direkt in en tung press mot Gais-försvaret. Kevin Kabran var flera gånger framme och oroade. Först testade han Damir Mehic med ett distansskott och ett par minuter senare var han nära att styra in ett inspel i mål efter framspelning från Victor Gyökeres. Båda gångerna var dock Mehic med på noterna och kunde avstyra. 

Men efter 24 minuters spel skulle Gais-målvakten få kapitulera. Hemmalaget rullade upp gästernas försvar och det hela avslutades med att Kabran dunkade upp 1-0.

Göteborgarna stod för en blek första halvlek och undantaget ett skott från Luka Mijaljevic, som smet precis utanför Budimir Janosevic vänstra stolpe, var antalet öppna målchanser för gästerna lätträknade. 

I den andra halvleken fortsatte serieledaren att trumma på. Och med timmen spelad fick Damir Mehic återigen hämta en boll i eget nät. BP tilldelades en frispark ett par meter utanför offensivt straffområde, Erik Figueroa klev fram, fick perfekt träff och prickade in 2-0 med ett välriktat avslut. Mehic var på bollen, men inte tillräckligt för att kunna rädda. 

Där och då såg det mörkt ut för bortalaget. Men Luka Mijaljevic skulle ingjuta visst hopp hos Patrik Ingelstens manskap. I den 68:e minuten rullade anfallaren in sitt första mål i en tävlingsmatch sedan den 20 september. Strax efter var sedan inbytte Ajdin Zeljkovic nära att också hitta en kvittering, men anfallaren missade mål från nära håll. 

Under slutdelen av matchen öppnade spelat upp sig ordentligt. Och när Gais satsade framåt kunde BP:s skyttekung, Victor Gyökeres, rulla in 3-1. Grönsvart vägrade dock ge sig och med fyra minuter kvar av ordinarie tid lyckades gästerna ordna en straff. Mijaljevic klev fram och anfallaren var säker från elvameterspunkten.  

På tilläggstid ropade Gais-spelarna på ytterligare en straff när Ajdin Zeljkovic gick omkull, men domare Robert Daradic valde att fria och Atleterna fick trots två mål framåt lämna huvudstaden med noll poäng.