Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stojan Lukic skadad efter en minut – karriären kan vara över

Varbergs målvakt Stojan Lukic, 41, skadade vaden och klev av efter bara 50 sekunder i mötet med AIK.
Det kan ha varit hans sista framträdande i Allsvenskan. Men tränaren Jocke Persson har inga planer på att övertyga Lukic om en fortsättning.
– Jag vågar inte. Jag är rädd för hans fru, säger Persson skämtsamt till Fotbollskanalen.

AIK tog tre viktiga poäng i guldstriden, när de vann med 1–0 borta mot Varberg på söndagen. För Varberg var det en tung förlust, även om de i praktiken är klara för allsvenskt spel även nästa säsong.

LÄS MER: AIK-stjärnans ilska: "Ett skämt"

Tyngst var det kanske för målvakten Stojan Lukic, som blev skadad efter bara 50 sekunder. Han fick en bristning i vaden och tvingades byta. Philip Mårtensson ersatte.

Det står klart att säsongen är över för Varbergs 41-årige keeper. Mycket talar för att även karriären tog slut på söndagen.

– Det innebär, tror jag, att jag inte spelar mer nu. Jag tror det är dags för mig att sluta nu, sluta på topp. Nu vet jag inte om det räknas som att jag spelade idag, men 18 matcher och tre förluster, jag tycker att det är ett jävligt bra facit. Jag är nöjd med de här två åren som jag gjort i Varberg. Vi spelar i Allsvenskan 2022, det var det jag kom för. Vi låg näst sist när jag kom så jag får vara nöjd med min säsong, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Tidigare har Stojan Lukic spelat i bland annat Falkenberg, Halmstads BK och Örgryte IS. I Öis spelade han mellan 2017 och 2019, innan handskarna hamnade på hyllan, men bara tillfälligt.

41-årige Stojan Lukic blev övertalad att återuppta sin karriär förra året, när Joakim Persson behövde en målvakt i Varberg. Då kom Lukic in och bidrog starkt till att laget överraskade och klarade sig kvar med god marginal.

Efter säsongen 2020 meddelade Stojan Lukic att han skulle avsluta karriären, men bara efter någon månad kommunicerade Varbergs BoIS att Lukic fortsätter en säsong till.

Han var framför allt tänkt som backup till de övriga målvakterna August Strömberg och Philip Mårtensson, men det har ändå blivit 18 matcher och åtta nollor för Lukic.

Jocke Persson om Lukic: ”Rädd för hans fru”

Men nu blir det inga fler nollor den här säsongen i alla fall, oavsett hur målvakten beslutar att göra efter säsongen. Varberg har redan i princip säkrat kontraktet. De har sex poäng och 20 mål ned till kvalplatsen med två omgångar kvar att spela.

Tränaren Jocke Persson tror att Varberg klarar sig trots skadan på Stojan Lukic:

– Åldern tar ut sin rätt i rätt moment. Vi fick ett slutresultat och sedan stack vaden åt helvete. Han kan nog gå på semester med gott samvete, herr Lukic. Då blir frugan glad, säger Joakim Persson till Fotbollskanalen.

Han har gjort det förut, men den här gången lär det inte bli någon övertalningskampanj från Persson, för att få Lukic att fortsätta.

– Jag vågar inte. Jag är rädd för hans fru, skämtar tränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.