Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stjärnskottets nobb: "Förväntar mig inte att folk ska förstå"

Malin Diaz har varit i sitt livs form och skulle säkert vara aktuell för Pia Sundhages EM-trupp. Men 23-åringen väljer oväntat att nobba landslaget. – Jag förväntar mig inte att folk ska förstå, säger hon till Sportbladet.

Eskilstunas offensiva stjärna Malin Diaz har haft en strålande säsong och när topplaget besegrade Kvarnsveden senast spelade hon fram till lagets sista mål i 4-1-segern. 23-åringen har tidigare fått chansen i landslaget av Pia Sundhage och är en spelare som förbundskaptenen har haft med i sina planer inför sommarens EM i Nederländerna. Men nu får Sundhage tänka om. När förbundskaptenen tog ut sitt lag till genrepet i juni valde Diaz att nobba Blågult. Den huvudsakliga anledningen till att hon tackar nej? Att hon har haft problem med skador. 

– Med skadeperioderna jag har haft vill jag fokusera på att vara frisk och få ett bra självförtroende. Det är bäst för landslaget och för mig, säger Diaz till Sportbladet.

Och även om hon inte stänger dörren för att återvända till landslaget i framtiden menar hon att hon för tillfället vill fokusera på klubblaget. 

"Hoppas inte nejet är för alltid" 

– Landslaget är bland det största du kan göra. Men det är viktigare att få fokusera på sig själv och fortsätta att göra det bra. Även om jag inte är superung länge vill jag hålla några år till, det är en av anledningarna att väljer det här. Jag förväntar mig inte att folk ska förstå det, men jag gör det för mig själv. Jag kom bra överens med Pia och önskar dem all lycka till i EM, säger Diaz som förnekar att det skulle röra sig om någon form av konflikt. 

Pia Sundhage förstår Diaz beslut – men hoppas att den kreativa spelaren snart ska tänka om. 

– Jag hoppas att nejet inte är för alltid. Jag tror inte att svensk fotboll har tappat Malin Diaz och förstår att hon behöver lugn och ro i Eskilstuna, säger Pia.