Stjärnornas stöd till London-brandens offer

70 personer befaras ha dött efter branden i Grenfell Tower. Nu visar flera idrottsstjärnor sitt stöd till offren för den tragiska händelsen.

ANNONS
|

Det var i onsdagssom en brand bröt ut i Grenfell Tower, ett 24-våningar högt lägenhetskomplexi North Kensington, i nordvästra London.Den fruktansvärda händelsen har krävt minst 70 döda och flera skadade och har skakat om den brittiska huvudstaden ordentligt.

En som nu tydligt vill visa sitt stöd för brandens offer är Hector Bellerinsom till vardags spelar högerback i Arsenal, hemmahörande i norra London. Spanjoren befinner sig för tillfället i Polen för att spela U21-EM och i samband med turneringen låter han nu på sitt twitterkonto meddela att för varje spelad minut i mästerskapet kommeratt donera 50 pund, motsvarande 558 svenska kronor, till offren för händelsen.

ANNONS

LÄS MER:Runt 70 döda i branden i London

Om Bellerin spelar 90 minuter i alla matcher i EM, och om storfavoriten Spanien når hela vägen fram till final, skulle 21-åringen därmed kunna skänka 22 500 pund.

"Vill hjälpa till så gott jag kan"

Och han är inte ensam bland idrottsstjärnorna att visa sitt stöd. Även Manchester Citys mittfältsstjärna Raheem Sterling har tidigare meddelat att han tänker skänka en "väsentlig summa" pengar till familjerna som drabbats av branden. Sterling växte upp i norra London och när han i början av sin karriär spelade i Queens Park Rangers hade han Loftus Road, som ligger nära huset som brann, som sin hemmaplan.

– Det är en djupt tragisk händelse, som känns i mitt hjärta och som är svår att förstå. Jag vill hjälpa till så gott jag kan, säger den engelska landslagsmannen till BBC.

Han fortsätter:

– Det är bara ett litet steg, men små steg kan leda till stora förändringar, om vi alla sluter oss samman.

– Jag vill dela mina kondoleanser till alla drabbade familjer och till individerna som har förlorat sina hem.

ANNONS