Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Italien och Spanien möts redan i åttondelsfinalen.

Stjärnlagen drabbar samman – redan i åttondelen

Italien, Spanien, Frankrike, England och Tyskland – inga dåliga fotbollsnationer. Nu står det klart att samtliga dessa landslag är på samma sida av EM:s slutspelsträd.

Flera av EM:s stjärnlag och guldkandidater har hittills underpresterat – men en del har även levererat som förväntat. I takt med att allt fler grupper spelat färdigt sina tredje och sista omgångar börjar EM:s slutspelsträd ta form.

Och det kommer att smälla ordentligt redan i åttondelsfinalerna. Smaka bara på en fajt som Italien-Spanien. Ja, i och med att Antonio Contes landslag redan vunnit Sveriges grupp E kan vi redan nu slå fast att ett av de stjärnlagen kommer att ryka i första slutspelsmatchen.

På ena sidan av EM:s slutspelsträd är det redan nu klart att supernationerna Frankrike, England, Tyskland, Spanien och Italien hör hemma. 

På andra sidan är det spikat att Schweiz och Polen möts i en åttondelsfinal – och både Kroatien och Wales finns även på samma sida.

I kväll blev det även klart att både Nordirland och Slovakien går vidare som två av de fyra bästa grupptreorna. Det innebär dessutom att det krävs seger av Sverige i morgon mot Belgien om Erik Hamréns landslag ska kunna avancera till åttondelsfinal.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.