Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stjärnans udda förklaring efter rattfyllan

Yaya Toure är muslin och dricker inte alkohol enligt egen utsago. Trots det har han nu ställts inför rätta för rattfylla.

Manchester City-stjärnan stoppades av polisen och alkoholtestet visade att han låg över gränsvärdet i England. Under tisdagen erkände Yaya Touré sig skyldig till rattfyllan, men nekar till att han druckit alkohol.
”De två senaste veckorna har det förekommit förvirring kring varför jag åtalats för rattfylleri när jag som alla vet är muslim och inte dricker. Jag har alltid avstått alkohol. Alla som känner mig eller känner till fotbollen har sett mig avstå champagnen som matchens lirare får på grund av min starka tro”, skriver Touré i ett pressmeddelande.
”Saken löste sig i domstol på måndagen. Eftersom jag låg över den tillåtna gränsen när jag testades den där kvällen så bestämde jag mig för att inte bestrida åtalet. Däremot är det viktigt för mig att jag fick berätta i domstol att jag inte hade konsumerat alkohol med avsikt. Domaren noterade också i sin dom att han accepterat att jag inte druckit med flit.”

Touré berättar dock inte i sitt pressmeddelande om hur han fick i sig alkoholen. Han nekar istället återigen mot att han ska ha druckit någon alkohol.
”Rattfylleri är ett allvarligt brott och även om jag inte konsumerade alkohol med avsikt så accepterar jag straffet och böterna och vill be om ursäkt för det som inträffat.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.