Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Stjärnans sågning: ”Stolpen var vår bäste spelare”

Han gjorde sig omöjlig i West Ham och lämnade klubben för Marseille på transferfönstrets sista dag. Nu berättar den franske mittfältaren Dimitri Payet varför. – Jag riskerade att bli en sämre fotbollsspelare, säger han till LÉquipe.

Dimitri Payets övergång från engelska West Ham till franske Marseille var en av vintern hetaste snackisar i fotbollsvärlden.

Den franske mittfältaren vantrivdes i Premier League-klubben och bråkade sig bort genom att vägra spela matcher. Han ska till och med ha fejkat en skada för att få slippa spela.

"Visade inte samma engagemang"

På transferfönstrets sista dag blev Payet klar för franska Marseille. På West Hamns hemsida sågades han då av klubbens ägare, David Sullivan:

”Klubben vill passa på att uttrycka besvikelse över att Dimitri Payet inte visade samma engagemang och respekt för West Ham som klubben och fansen visade honom. I synnerhet när klubben belönades honom med ett lukrativt 5,5-årskontrakt förra året.”

"Ingen spelare än större än klubben"

”Jag skulle vilja klargöra att det inte finns några ekonomiska behov att sälja våra bästa spelare. Beslutet att låta Payet lämna står i enighet med managerns och truppens intresse. Ärligt talat hade jag och min styrelse föredragit att han stannade för att statuera exempel. Ingen spelare än större än klubben.”

Nu går Payet själv ut i en intervju med franska L’Equipe och bemöter den svidande kritiken.

"Stolpen var matchens lirare"

– Jag riskerade att bli en sämre spelare. Jag hade inga ambitioner att spela för ett bottenlag i Premier League.

– Det handlade om våra förberedelser inför matcher, och jag gillade inte det defensiva tänket. Man kan säga att det plågade mig.

Hemmamatchen mot Hull den 17 december ska enligt Payet ha varit extra smärtsam:

– Våra motståndare träffade stolpen fyra gånger. Efteråt var alla glada trots att stolpen var matchens lirare. Jag sa till mig själv att jag inte kunde utvecklas mer här då. Jag behövde en ny utmaning.