Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stjärnans attack på supportrarna: "Korkade"

Rasism på läktarna fortsätter att skaka fotbollsvärlden. Mittfältsstjärnan Yaya Touré har sin förklaring till det växande problemet.

– Supportrar, folk, är mer korkade nuförtiden. Det är klart att det är chockerande eftersom vi lever i 2019, säger den förre Manchester City- och Barcelonaspelaren, just nu på plats i Doha, Qatar, för att närvara vid klubblags-VM.

Efter en fotbollshöst där apljud och rasistiska tillmälen från läktarna har avlöst varandra valde den italienska tidningen Corriere dello Sport i början av december att bildsätta sin förstasida med spelarna Romelu Lukaku och Chris Smalling, före detta lagkamrater i Manchester United, tillsammans med rubriken "Black Friday".

Senare bad Serie A:s vd Luigi De Siervo om ursäkt för en antirasistisk kampanj med målade apor.

Yaya Touré, tidigare landslagsman i Elfenbenskusten och trefaldig vinnare av Premier League, numera spelare i kinesiska Qingdao, oroas över utvecklingen. Han har tidigare sagt att det internationella fotbollsförbundet (Fifa) inte gör tillräckligt för att utplåna rasismen inom fotbollen och berättar han att han har diskuterat de växande problemen med just Fifa.

– Det här är väldigt viktigt. Men det är svårt, för vi har en lång väg att vandra innan vi kan gå segrande ur det här, säger 36-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.