Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stjärnan utgick med en befarad hjärnskakning

Svenskarna åkte på en tung smäll mot Ryssland när målskytten Stina Blackstenius fick kliva av planen efter att ha skallat ihop med en motståndare. – Jag vet inte hur hon mår just nu, säger förbundskapten Pia Sundhage efter matchen.

Stina Blackstenius stod för en riktigt bra prestation mot Ryssland när hon, redan efter 30 sekunder, skapade en farlig målchans för Olivia Schough. I den andra halvleken fick hon dessutom kriga in ett mål som innebar 2-0 och fastställde slutresultatet.

LÄS OCKSÅ: Sverige vann ödesmatchen – närmar sig kvartsfinal

Men strax efter att målet skallade 21-åringen ihop med en ryss. Till en början nöjde hon sig med ett bandage, men sedan var hon tvungen att kliva av planen.

– Jag vet inte hur hon mår just nu, jag har inte pratat med med sjukvårdsteamet. Kanske fick hon en hjärnskakning. Sundhage tycktes irriterad när hon närmast slet Blackstenius ut över sidlinjen.

– Ja, hon sa ”jag kan inte spela” så jag ville bara få ut henne. Domaren ville ”hjälpa mig”, men jag ville bara få av henne för det kan vara farligt. Så jag är hellre en spelare mindre än riskerar något. Men hon (domaren) bad om ursäkt senare, säger Sundhage.