Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kroatiske storstjärnan Darijo Srna är, trots att hans pappa nyligen avlidit, spelklar till fredagens EM-match mot Tjeckien.

Stjärnan tillbaka – efter dödsbeskedet: ”Pappas sista önskan”

Direkt efter Kroatiens EM-premiär fick Darijo Srna veta att pappa Uzeir avlidit. Efter att ha rest hem för att delta vid begravningen är storstjärnan nu tillbaka i Frankrike – och spelklar till fredagens match mot Tjeckien. – Det var min pappas sista önskan, säger den 34-årige lagkaptenen.

Kroatien vann sin EM-premiär mot Turkiet med 1-0 – men för storstjärnan Darijo Srna blev det ändå en sorgens dag. Efter slutsignalen nåddes 34-åringen av beskedet att hans pappa Uzeir avlidit under matchen efter en längre tids sjukdom.

Srna reste omgående hem till staden Metkovic för att sörja med familjen och delta vid pappans begravning. Men nu har han åter anslutit sig till Kroatiens EM-trupp i Frankrike – och är dessutom spelklar inför fredagens match mot Tjeckien.
– Det är en väldigt svår tid för mig och min familj. Men min pappa har alltid velat se mig spela så mycket som möjligt för det kroatiska landslaget. När jag kom hem till Metkovic sa folk att det var min pappas sista önskan att jag fortsatte spela min sista turnering med landslaget. De kommer vara glada att se mig tillbaka på planen, säger Srna – Kroatiens lagkapten – på en presskonferens under torsdagen där han svarade på tre frågor om tragedin.

Förbundskapten Ante Cacic bekräftar att Srna kommer att starta mot Tjeckien.
– Självklart måste man anpassa sig till situationen, men å andra sidan kan det motivera oss mer, tror Cacic.

Srna menar att pappans bortgång inte ska ha någon större påverkan på hans insats på planen.
– Jag tror på mig själv att jag kommer kunna göra mitt bästa. När jag gifte mig var jag tillbaka direkt efter bröllopet och spelade match mot Österrike, säger han.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.