Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stjärnan saknas – talangen får ny chans

Kristopher Da Graca hyllades efter sin startdebut mot Häcken senast. Med Thomas Rogne skadad får han chansen på nytt mot Malmö – och kan ställas mot barndomskompisen Carlos Strandberg. – Jag hoppas han spelar, säger Da Graca.

Medan de andra spelarna i IFK Göteborgs seniortrupp genomförde sista träningen innan bortaresan till Malmö sprang Thomas Rogne på ett löpband i sin ensamhet. Norrmannen skadade, som GP tidigare har rapporterat om, vaden tidigare i veckan och är inte matchduglig mot serieledarna. Istället kommer Kristopher Da Graca och David Boo Wiklander få förnyat förtroende i backlinjen. 

LÄS OCKSÅ: Vill se Bo Kaspers - stannar i Blåvitt

Kristopher Da Gracas fick mycket beröm för sin instats mot Häcken senast och hoppas nu ställas mot Malmös skrytvärvning Carlos Strandberg. Talangerna delar moderklubb – Hisingsbacka – och är bra vänner. 

– Jag och Carlos växte upp tillsammans och är jättebra kompisar så jag ser fram emot att spela mot honom. Vi kommer definitivt snacka inför matchen. Jag hoppas han startar, säger han. 

Är det här den största matchen du har spelat?

– Definitivt. Det är nervöst så klart. Jag får köra mitt race som jag gjorde mot Häcken. Jag var nöjd med andra halvlek då. Jag har pratat med David (Boo Wiklander) och vi vet hur vi ska samarbeta.

Är det en trygghet att ha en så erfaren spelare bredvid sig?

– Det är jätteskönt för mig. Han har hjälpt mig på och utanför planen. Att Alf och David båda tror på mig ger mig självförtroende.