Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stjärnan om skräckskadan: "Låg och skrek"

Mikael Boman missade stora delar av avslutningen av allsvenskan efter en knäskada. Nu är anfallaren tillbaka i full träning igen. – Det är jäkligt kul att vara igång igen, säger han.

Han stod för en stark säsong så länge han var skadefri och hyllades av tränaren Jörgen Lennartsson i omgångar. Men Mikael Boman stannade på 15 matcher förra säsongen efter en knäskada.
– Jag slet knäskålen ur led. Den hoppade ur och la sig på sidan av benet … de fästen som håller ihop knät slets av men jag slapp operation och det kunde läka ihop av sig självt. Men smärtprocessen var tuff, säger han.

Hur ont gjorde det?
– När det hände låg jag och skrek. Sen har det varit stelt men blivit bättre och bättre.

Glad att du slapp operation?
– Ja! Annars hade jag varit borta längre och fått en längre rehabsprocess. Nu är det helt läkt men jag måste fortsätta att bygga upp musklerna runtom. Det är bara att fortsätta köra men det är grymt att vara igång.

Onsdagens fotbollspass i PSA-hallen i Kviberg var det första för det nya året för IFK Göteborg. Ett pass på lite drygt en och en halv timme med ganska hög intensitet.
– Jag var ju med sista passen och körde lite lugnt förra året. Men det var ju ett tag sedan jag var med. Knät känns okej och jag kör ju för fullt nu men man är alltid lite försiktig och känner lite på det, säger Boman och fortsätter.
– Att efter en lång ledighet vara igång igen känns jäkligt kul.