Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stjärnan om flyttryktena: "Vet att det finns intresse"

Kosovare Asllani ryktas ha bestämt sig för att lämna Manchester City i sommar. Själv hävdar hon att framtiden än så länge är oviss. – Jag har inte helt tagit något beslut, säger hon.

Mittfältsstjärnan befinner sig för tillfället med det svenska landslaget i Göteborg för att förbereda sig inför det stundande EM-slutspelet i Nederländerna. Samtidigt cirkulerar det rykten om Kosovare Asllanis framtid när det gäller klubblagsfotboll. 

Under helgen skrev Sportbladet att Asllani, med ett halvår kvar på kontraktet i Manchester City, har beslutat sig för att redan under sommaren lämna den brittiska storklubben. 
27-åringens agent, Arash Bayat, har bekräftat att det finns ett stort intresse för stjärnan. Och enligt uppgifter till GP ska det röra sig om både klubbar i och utanför Europa som är på jakt efter passningsgeniet. 

– Jag har fått en förfrågan från Kina, mer än så kan jag inte säga, sa Bayat nyligen till GP.

LÄS MER: Landslagsstjärnan jagas av kinesisk klubb

När Asllani, i samband med landslagssamlingen, själv fick chansen att kommentera flyttryktena förklarade hon att det fortfarande är osäkert hur det blir. Något beslut om att lämna City, där hon redan under sitt debutår vann både ligan och cupen, finns inte. 

– Jag har inte helt bestämt mig om min framtid. Jag vet ju att det finns intresse, men det är inte något jag har tagit beslut om. 

Hur ser du på ett äventyr som exempelvis Kina?
– Jag lägger inte någon energi på de ryktena. Landslaget är det som gäller för mig.

Samtidigt är hon tydlig med att hon vill hålla flera dörrar öppna. Även damallsvenskan kan komma att bli ett alternativ. 

– Det är inget man kan utesluta. Det är sju år sedan jag spelade i damallsvenskan senast, så det är ett tag sedan. Men det är klart, man har ju familj, vänner och allting i Sverige. Det vore dumt att utesluta det. Det kan bli det ena och det andra. 

"Har påverkat mig" 

Tryggheten vid sidan av plan är en aspekt som kan komma att spela roll när hon gör sitt val. Både under sin som spelare i PSG och City har Asllani på nära håll fått se lagens respektive hem drabbas av terrorattacker. 

– Man vore dum om man säger att man inte känner sig lite otrygg i sådana sammanhang. Så klart att det har påverkat mig lite. 

LÄS MER: Uppgifter: Asllani lämnar Manchester City

Hon fortsätter: 
– Jag älskar Sverige. Det finns nog ingen annan plats i världen där jag känner mig så trygg som i Sverige. 

Och även om hon ännu inte är klar över hur den framtida klubbkarriären ser ut är hon tydlig med att alla spekulationer och skriverier inte är något som påverkar.

– Jag har fullt fokus på landslaget. Det är här jag är nu, och jag har ett skitroligt mästerskap att se fram emot. Det är ingenting jag lägger energi på just nu. Det där andra får vara vid sidan av och det får min agent sköta.