Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stjärnan om flytt-ryktena: "Alla spelare har ambitioner"

Flyttryktena kring Haitam Aleesami tilltar, inte minst i samband med uppgifterna om att IFK Göteborg vill köpa den australiensiske vänsterbacken Scott Jamieson. Och Blåvitt-backen har ambitioner om en större klubb och liga. – Men det är viktigt att det är rätt klubb, säger han till GP.

Enligt den australiensiska tidningen The Sydney Morning Herald försöker IFK Göteborg lösa vänsterbacken Scott Jamieson, 27, från den inhemska ligatvåan Western Sydney Wanderers.

I och med det har ryktena kring Blåvitts vänsterback Haitam Aleesami blivit fler, och engelska fourfourtwo.com skrev häromdagen att en Ligue 1-klubb närmar sig norrmannen.

Aleesami känner inte till intresset från Frankrike.
– Jag vet ingenting om det faktiskt, säger 24-åringen.
– Det enda jag vet är att det är många klubbar generellt som tittar på våra matcher. Ofta i våra matcher så finns det inte så många VIP-biljetter tillgängliga för våra familjer, för att så många scouter är på plats.

Även om han trivs i Göteborg så öppnar han för att ta steget vidare till en större liga. Samtidigt är han noggrann i sitt klubbval.
– Jag kan säga såhär: alla spelare har ambitioner om att spela så högt upp som möjligt och i en så bra klubb och liga som möjligt. Så absolut. Men det är viktigt att det är rätt klubb och Blåvitt ska ha bra betalt också, säger vänsterbacken.

Han har inga problem med att lägga flytt-tankarna åt sidan och överlämna övergångssnacket till hans agent.
– Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Det enda jag kan göra är att fokusera på matcherna med Blåvitt och att ta hand om kroppen, säger Aleesami.

Men du förstår att det finns intresse för dig?
– Ja, om man gör det bra i Allsvenskan så drar man till sig intresse. Men från intresse till en övergång så är det mycket som ska hända, det är en mer avancerad process än vad som framställs i tidningarna kanske. En tidning kan skriva att en klubb är intresserad men det krävs lite till för att en flytt ska bli av.