Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stjärnan nära kontroversiell återkomst

För tre år sedan lämnade han Borussia Dortmund för ligakonkurrenten Bayern München – men nu tyder allt på att Mario Götze snart är tillbaka i sin gamla klubb. – Jag kan bekräfta att samtal har ägt rum, säger Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge.

Tyska storstjärnan Mario Götze lämnade 2013 Borussia Dortmund för ligakonkurrenten Bayern München. Sedan dess har det varit lite upp och ner för den 24-årige mittfältaren, som tidigare under sommaren berättade att han vill stanna i Bundesliga-giganten.

Intresse har dock funnits på flera håll. Premier League-klubbarna Liverpool och Tottenham ska båda ha visat intresse för Götze, som fått veta att Bayern München inte ser honom som en del av deras framtidssatsning.

Även en återkomst till Dortmund har under en längre tid varit på tapeten – och i våras, när ryktena blossade upp, kom starka protester från klubbens supportrar som inte vill se honom tillbaka i den gula tröjan.

Men nu verkar förhandlingarna mellan de tyska storklubbarna vara långt gångna. Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge bekräftar för sajten Sport1 att samtal har ägt rum, skriver engelska Mirror.
– Det har också förts samtal med hans (Götzes) agent, men förhandlingen är inte klar än. Klubbarna måste nå en överenskommelse om övergångssumman först, menar Rummenigge.

VD:n är inte förvånad över att Götze nu vill lämna.
– Han är 24 år och behöver spela regelbundet, säger han.

Enligt uppgift är det ett femårskontrakt som Dortmund har erbjudit Götze – och Bayern München ska kräva omkring 23 miljoner pund för stjärnan.