Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Stjärnan missar matchen för Häcken: "Fick en jävla smäll"

Erik Friberg fick en smäll på första träningen i Häcken. En smäll som nu stoppar honom från spel mot Molde på lördagen. – Det ser så ut, säger han.

Den nu 30-årige mittfältaren är tillbaka i Häcken efter drygt sju år. Efter klubbar som Seattle Sounders, Malmö, Bologna, Esjberg och en ny vända i Seattle var det dags att flytta hem för Friberg.
– Det känns verkligen som att jag har kommit hem här till Häcken. Det var ju ett par år sedan senast men folket runtomkring är detsamma, en del spelare är kvar, jag bor fortfarande med Emil (Wahlström) så det är inte så mycket som har förändrat, säger han och skrattar.

Hur gör du för att inte dö ”hotell-döden”?
– Det är inga problem för oss. Vi bor åtta i varje rum och vi har bra grejer, bra hotell och ett bra område. Det enda som kan bli bättre är vädret så man kan få lite häng vid poolen.

Under träningarna nere i Dubai har Erik Friberg varit med en hel del men ändå fått kliva av när det blivit dags för spel. Under fredagens ganska blåsiga träning körde han en del vid sidan.
Detta efter en smäll mot utsidan av foten under onsdagens träning.
– Den fick en jävla smäll och nu jobbar vi på att få ner en blödning. Det ser väl sådär ut, säger han.

Du vilar i första matchen?
– Ja det tror jag. Men vi får se, man vet aldrig när man vaknar upp. Det sitter på utsidan av foten.

Kanske ändå ”skönt” att vara skadad nu och inte under säsong?
– Absolut! Om det ska komma nu så är det bättre än annars. Men det ska väl släppa ganska snart, säger han och fortsätter.
– Jag hade kunnat spela men nu tar man det säkra valet.

Erik Friberg hade varit given på många mittfält i allsvenskan men i Häcken är det mördande konkurrens på innermittfältet. Friberg slåss med spelare som Alexander Faltsetas, Mohamed Abubakari och Gustav Berggren.
– Det är så det ska vara om man ska vara med däruppe. Man ska ha två bra spelare på varje position och vi är fyra där på mitten. Med skador och avstängningar och allt som sker så är det bara positivt, säger han.

Då hoppas vi på sol imorgon då för dig på läktaren?
– Den tar ju fan inte på mig ändå så det spelar ingen roll.