Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stjärnan lämnar Blåvitt: "Blir svårt att lösa"

IFK Göteborg har inte möjlighet att matcha de krav Brighton Hove & Albion ställer gällande transfersumma för norske 20-åringen Henrik Björdal. Därför blir bortamatchen mot Örebro SK 16 juli av allt att döma högermittfältarens sista i Blåvitts dress.

Dåvarande Championship-klubben Brighton köpte inför säsongen 2016/17 Henrik Björdal från Aalesunds FK för tre miljoner kronor. Efter att ha flyttats ned till U23-laget gjorde IFK Göteborg 6 mars klart med ett låneavtal som sträcker sig till och med 16 juli.
Dock utan option på förlängning.

IFK Göteborg hade gärna sett en fortsättning för den tekniska och snabbe norrmannen, men har inte råd att betala vad Brighton kräver, enligt GP:s uppgifter cirka 4 miljoner kronor.
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har fortfarande kontakt med Brighton om Henrik Björdal.
– Som det känns nu blir en förlängning svår att lösa, säger han om spelarens framtid i Blåvitt.

Henrik Björdal debuterade för IFK Göteborg i en cupmatch mot IFK Norrköping 11 mars. Han fick inledningsvis tränaren Jörgen Lennartssons förtroende att spela till höger på Blåvitts mittfält i allsvenskan och har totalt gjort tolv allsvenska matcher, varav tio från start. Han har stått för två målgivande passningar.
Senast mot Jönköpings Södra startade han på bänken till förmån för Mix Diskerud, men kom in i andra halvlek och spelade fram till IFK Göteborgs 2-0-mål.

Lånet med Brighton, som avancerade till Premier League i våras, löper till och med 16 juli.
Det innebär att Björdal sannolikt har två matcher kvar med Blåvitt, Halmstads BK hemma på måndag och Örebro SK på bortaplan söndag 16 juli.

IFK Göteborg har förutom Henrik Björdal för närvarande tre spelare som betraktas som högermittfältare: Mix Diskerud, Martin Smedberg-Dalence och Patrik Karlsson Lagemyr.