Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moussa Marega. Bild: MIGUEL VIDAL
Moussa Marega. Bild: MIGUEL VIDAL

Stjärnan efter rasistattacken: "Kände mig som skit"

Det började på uppvärmningen och tog vid under matchen. Efter 69 minuter fick Porto-spelaren Moussa Marega nog av Vitoria Guimares-publikens rasistiska hån och klev av planen.
– Jag kände mig som skit, säger Marega enligt ESPN.

Moussa Marega blev matchhjälte för sitt Porto i matchen mot Vitoria Guimares i den portugisiska ligan i söndags när han gjorde 2–1-målet som avgjorde tillställningen efter 60 spelade minuter.

Men det är ändå ingen match Marega vill komma ihåg.

Redan under uppvärmningen började fans från hemmaklubben ropa rasistiska saker till honom och under matchens gång blev det bara värre och värre.

– Jag kände mig som skit. Det var en massiv förödmjukelse och det gjorde verkligen ont, säger Marega till RMC enligt ESPN.

Efter 69 minuter fick han nog. Trots att både lagkamrater och tränare försökte stoppa honom stegade han av planen och efter att ha gestikulerat kraftigt mot publiken klev han ned i spelargången och lämnade matchen.

– Det startade redan från uppvärmningen. Det var några personer. Hur som helst, när du se eller hör två eller tre personer som gör apljud eller säger rasistiska saker… jag antar att det händer många spelare på fotbollsplanen. Jag kunde inte bry mig mindre om det bara var en eller två, men hela arenan? Det är inte möjligt att fortsätta spela när personer hånar dig för din hudfärg. Det är omöjligt, säger Moussa Marega.

Marega har i efterhand fått stöttning från såväl klubblag som andra fotbollsspelare över sociala medier. Bland andra den tidigare spanska landslagsstjärnan Iker Casillas som skrev följande på Twitter:

"Respekt för Marega. Respekt för fotboll. Respekt för alla".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.