Fridolina Rolfö.
Fridolina Rolfö. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Stjärnan byter klubb: "Nummer ett i Europa"

Hon är född i Kungsbacka och karriären har gått via Jitex BK – nu byter landslagsstjärnan Fridolina Rolfö klubb. Efter lite mer än två år i Bayern München blir hennes nya klubbadress mästarlaget Wolfsburg.

ANNONS
|

Det var 2016, året efter hennes landslagsdebut, som Fridolina Rolfö lämnade allsvenskan och Linköping som hon då tillhörde för spel i den tyska storklubben Bayern München. Där har den nu 25-åriga anfallaren spenderat två och en halv säsong, men nu är den sejouren över. Nu bekräftas nämligen att Rolfö lämnar Bayern för spel i den nyblivna mästarklubben Wolfsburg.

"Jag meddelar här med att jag kommer byta till Wolfsburg till den kommande säsongen. De senaste 2,5 åren har varit en underbar tid och jag vill verkligen tacka FCB, fansen och mina lagkamrater", skriver Rolfö på sin Instagram och fortsätter sedan:

"Från och med i sommar kommer mitt fokus vara på Wolfsburg där jag vill hjälpa klubben att återigen etablera sig som nummer ett i Europa. För att nå det målet måste jag utveckla mig vidare och jag ser fram emot den spännande utmaningen", skriver Rolfö.

ANNONS

Fridolina Rolfö kommer ursprungligen från Kungsbacka och har bland annat tillhört IFK Fjärås och Jitex BK. Hon har i dagsläget 33 A-landskamper på sin meritlista.

ANNONS