Stina Blackstenius väntas bli borta i fyra-sex veckor

GFC:s anfallsess Stina Blackstenius linkade av i toppmötet mot Rosengård. Nu kommer skadedomen. Fyra-sex veckor, enligt GFC:s lagläkare Mathilda Lundblad.

ANNONS
|

”Stina Blackstenius har en skada i infästningen baksida lår. Fyra-sex veckors återgångstid”, skriver GFC:s lagläkare Mathilda Lundblad i ett sms till GP.

Beskedet kommer efter att landslagsanfallaren tvingades kliva av tidigt i toppmötet mot Rosengård.

Blackstenius har startat i majoriteten av GFC:s matcher denna säng. Nu får alltså GFC klara sig utan sitt anfallsess, som anslöt inför säsongen från Linköping, en tid framöver.

Vill det sig illa missar Blackstenius hela fem matcher i GFC:s guldrace. Tillbaka är hon då mot Uppsala den elfte oktober.

Förutom en tajt guldstrid i damallsvenskan är det snart dags för landslagssamling med EM-kval – det det nu är oklart om Blackstenius kan vara med. Sverige möter Ungern den 17 september och Island fem dagar senare.

ANNONS

Blackstenius har gjort fyra mål på tolv ligamatcher hittills den här säsongen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS