Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stina Blackstenius tillbaka för Häcken

Hon missade Häckens senaste Champions League-match och Sveriges båda november-landskamper. Men nu ger Stina Blackstenius ett positivt besked inför torsdagens Champions League-match.
– Jag har kunnat träna på här och känner mig redo, säger hon.

Stina Blackstenius har stått för en urstark säsong i Häcken-tröjan. Med 17 mål framåt vann hon den allsvenska skytteligan med marginal – innan slutet på den allsvenska säsongen spolierades av en skada.

– Men nu har jag haft ganska många träningar där jag har tränat fullt. Jag har fått bra träning på så sätt. Jag hoppas så klart att jag ska kunna vara tillgänglig och spela 90 minuter om kroppen svarar bra på det. Det är den stora förhoppningen, säger hon.

Under torsdagen står Bayern München för motståndet på Bravida Arena. En måstematch om Häcken ska ta sig vidare från gruppspelet.

– Jag är glad att vara här igen och det känns kul att ha en Champions League-match att se fram emot, säger Blackstenius.

Oklar framtid för Blackstenius

Under säsongen valde Blackstenius att förlänga sitt kontrakt med Häcken så att hon kan spela klubbens avslutande Champions League-matcher. Men därefter går kontraktet ut.

– Det finns intresse, bekräftar Blackstenius.

Men var hon spelar sin fotboll nästa säsong är fortfarande inte klart.

– Jag har en dialog så klart. Men än så länge är inget beslut taget och jag har inte skrivit på någonting. Så jag fortsätter att säga att jag inte kommenterar det mer än så. Det kommer att komma när det är klart, vilket det inte är än. Då hade jag kunnat säga något, men i dagsläget väljer jag att fortsätta att inte kommentera mer, säger hon.

I övrigt ser Häckens skadeläge inför Bayern-matchen ljust ut. Den enda spelaren som inte är tillgänglig för spel är den långtidsskadade Pauline Hammarlund. I övrigt är alla tillgängliga, meddelar tränaren Robert Vilahamn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.