Stina Blackstenius har bristning i baksida lår

I söndags tvingades Göteborg FC:s anfallsstjärna Stina Blackstenius lämna toppmötet med Rosengård. Nu kommer besked om skadan.

ANNONS
|

Redan efter en halvtimmes spel i söndagens seriefinal mot FC Rosengård tvingades Göteborg FC:s landslagsanfallaren Stina Blackstenius lämna planen.

Rebecka Blomqvist ersatte Blackstenius i matchen som Rosengård vann med 3-0.

LÄS MER:GFC:s anfallsstjärna tvingades bryta seriefinalen

Nu meddelar Göteborg FC att anfallsstjärnan fått en bristning i senan i baksida lår, rapporterar Fotbollskanalen.

"Hon är i gång med rehab och vi tar detta dag för dag nu. Jag har inga närmare kommentarer kring återgångstiden i nuläget", skriver lagläkaren Matilda Lundblad i ett sms till sajten.

EM-kvalmatcher i september

Det är oklart när landslagsspelaren är tillbaka. Sverige möter Ungern i ett EM-kval den 17 september och Island fem dagar senare.

ANNONS

För GFC väntar härnäst Kristianstad på bortaplan på lördag.

LÄS MER:Guldracet lever – GFC föll i seriefinalen

Stina Blackstenius har gjort fyra mål på tolv ligamatcher hittills den här säsongen. Hon kom till GFC från Linköping inför säsongen och konkurrerar med Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist, också landslagsspelare, om en plats i anfallet.

Göteborg FC ligger efter tolv spelade matcher tvåa i damallsvenskan, på samma poäng som ettan Rosengård men med sämre målskillnad.

LÄS MER:Nu behöver ni vinna resten, Göteborg FC

LÄS MER:Så tänker Göteborg FC inför dramatiska guldracet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS