Stina Blackstenius.
Stina Blackstenius. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stina Blackstenius förlänger med BK Häcken

Stina Blackstenius förlänger sitt BK Häcken-kontrakt – med en och en halv månad. Därmed kommer hon finnas tillgänglig genom hela Champions League-gruppspelet.
– Det känns jättebra, jag vill vara med och hjälpa klubben så mycket som möjligt nu under hösten och det känns väldigt roligt och motiverande, säger anfallsstjärnan till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det har varit en snackis kring BK Häcken, att fyra spelare har avtal som löper ut i november – med andra ord mitt i det nyss påbörjade Champions League gruppspelet.

– Vi har jobbat ett tag med det. Vi hoppas verkligen att vi kommer fram till en lösning året ut, åtminstone, med samtliga spelare. Det är vår ambition, sa sportchef Martin Ericsson i början av september.

Nu har BK Häcken lyckats förlänga med en av spelarna. Det handlar om Stina Blackstenius. Hennes avtal, som skulle ha löpt ut den 15 november, sträcker sig nu året ut.

– Det känns givetvis väldigt bra att säkerställa resterande matcher. Det stärker oss för resterande del av säsongen. Alla vet att Stina har varit en viktig kugge och är en spelare av hög internationell klass, säger Martin Ericsson nu.

ANNONS

14 mål och åtta assist under årets damallsvenska säsong vittnar om det. Bland annat.

Varför blev det inte en längre förlängning än en och en halv månad?

– Det är klart att vi önskar hitta en fortsatt förlängning. Den diskussionen driver vi parallellt, inga konstigheter. Det mest akuta var att få klart resterande del av säsongen. Vi har försökt hålla isär de två delarna och ge lite mer tid för den längre framtiden.

Tror du att det kan lösa sig med en längre förlängning också?

– Ja. Så länge inget annat är beslutat eller slutgiltigt så jobbar vi givetvis för att få till den förläningen.

Inget nytt kring resterande spelare

Stina Blackstenius har tidigare kopplats samman med utländska storklubbar, däribland engelska Manchester United.

Sägas ska också att Sportbladet, bara för några dagar sedan, rapporterade att förhandlingarna mellan BK Häcken och spelarna med utgående novemberkontrakt hade låst sig.

– Med Stina har det gått ganska snabbt de senaste dagarna, erkänner Martin Ericsson.

Är det något speciellt som har förändrats?

– Det får du egentligen fråga Stina själv om.

Har ni förlängt det tidigare avtalet med hennes tidigare lön eller har ni förhandlat fram ett helt nytt kontrakt?

– Jag går inte in på några detaljer kring kontraktet.

ANNONS

Hur det blir med de resterande spelarna (Julia Zigiotti Olme, Emma Kullberg och Anna Csiki) vars avtal går ut i november återstår att se.

– Vi har inget nytt att förtälja där, men hoppas att vi ska nå fram. Det är klart att det känns bra att Stina har beslutat sig för att skriva på. Nu hoppas vi att övriga spelare följer efter, säger Martin Ericsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS