Fortsätter Hannes Stiller att producera i kvällens match?
Fortsätter Hannes Stiller att producera i kvällens match?

Stiller vill sätta nya mål

ANNONS
|

Efter fem omgångar på bänken fick Hannes Stiller förtroendet från start mot Åtvidaberg – ett lyckat drag skulle det visa sig. Den hårt arbetande anfallaren sänkte gästerna med två mål redan i den första halvleken.

- Viktigt och bra för självförtroendet, menar 33-åringen som från sidan har följt Blåvitts poängmässigt klena inledning av den allsvenska säsongen 2012 och tycker så här:

- Jag tycker vi har spelat bra hela tiden, men inte fått den utdelning vi förtjänat. Vi har straffats hårt, men samtidigt handlar det om vara noggrann och koncentrerad. Att inte gå i fällor som vi gjort några gånger.

ANNONS

Stiller pekar på att ett rullande och bollkärt IFK Göteborg hittills har ställts mot låga försvar med lite eller inget utrymme alls bakom backlinjen. För att luckra upp en sådan modell krävs ett varierat anfallsspel.

- Vi kanske har saknat lite av det raka spel vi hade förut. Å andra sidan är vi ett lag som vill och kan rulla boll. Det gäller att få ihop den mixen, att hota med såväl instick som inlägg.

IFK-tränaren Mikael Stahre gör en snudd på identisk analys:

- För att få hål på låga försvar måste vi spela snabbt och växla mellan långt och kort.

På gårdagens träning gnuggade IFK Göteborg just varierat anfallsspel och till sitt förfogande hade Stahre en helt frisk trupp, minus avstängde norrmannen Kjetil Waehler. Åtminstone i en halvtimme – runt halv elva linkade Stefan Selakovic av och in i Kamratgården. En liten bristning baksida lår skulle det visa sig och IFK-doktorn Leif Swärd uppskattar läktiden till en vecka.

Sam Larsson in i stället för Stefan Selakovic i 19-mannatruppen och Mikael Dyrestam ersätter Waehler.

Om den comebackande backen – spelade en halvlek med Blåvitts U21-lag i måndags – går direkt in i startelvan återstår att se.

- Jag har tre mittbacksalternativ: Dyrestam, Philip (Haglund) och Jakob (Johansson), förklarar Mikael Stahre.

ANNONS
ANNONS