Stig Lundström var ordförande i Blåvitt under guldsäsongen 2007.
Stig Lundström var ordförande i Blåvitt under guldsäsongen 2007. Bild: OSCAR MAGNUSSON

Stig Lundström har gått bort

IFK Göteborg har sorg. Den tidigare ordföranden Stig Lundström har gått bort, 73 år gammal. Han var verksam i klubben under det senaste SM-guldet 2007.

ANNONS
|

Stig Lundström var verksam i IFK Göteborg mellan 2006-2008. Han var ordförande och ledde klubben 2007 när Blåvitt vann sitt senaste SM-guld. Året därpå tvingades han avbryta sitt uppdrag i förtid efter att ha drabbats av en hjärnblödning.

Under lördagen meddelade IFK Göteborg på sin hemsida att Lundström gått bort efter en tids sjukdom.

– Det känns jättetråkigt, man tänker framförallt på familjen. Vi har många minnen ihop, vi jobbade tillsammans när jag var i början av min karriär som sportchef och Stig var en stor bidragande orsak till att IFK fungerade väldigt bra. Som ledare skapade han trygghet och tillit, säger klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS

– Jag kommer minnas honom som en varm, omtänksam och vänlig person, fortsätter han.

Engagerad i föreningslivet

Lundström flyttade till Göteborg 1986 och började följa Blåvitt under de framgångsrika åren på 80- och 90-talet. Engagemanget växte och Stig gick in som storsponsor med sin Ica-butik som han i många år drev i Torslanda.

Han blev också känd för sitt engagemang i föreningslivet. Han var bland annat dedikerad till samarbetet med stiftelsen Sportfront, som arbetar samhällsstödjande genom att ta avstånd från droger, våld och rasism.

– Stig betydde väldigt mycket för Blåvitt där och då. Det var en speciell situation när han tog över och han skapade lugn och ro i klubben och såg till att man var på rätt väg, säger Håkan Mild.

Stig Lundström blev 73 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS